Indisk mad

Indisk mad – nemme retter og opskrifter

Indisk mad er en favorit blandt mange, og det findes der mange gode grunde til. Heldigvis behøver du ikke rejse hele vejen til Indien for at opleve landets lækreste madtraditioner. Med disse fem nemme og lækre indiske retter kan du forkæle hele familiens smagsløg med den gode smag af indisk mad – hjemme i eget køkken.

Det indiske køkken – en madelskers paradis

Det indiske køkken har optaget madelskere over hele verden i århundreder, og det er der god grund til. Indisk madlavning har en lang historie, der er dybt forankret i landets kultur og traditioner. Madlavningsteknikker og opskrifter er blevet videregivet gennem generationer, og når man spise indisk mad, er det som at tage en bid af Indiens rige historie og kultur. Krydderier spiller en central rolle i indisk madlavning, hvor de tilføjer en bred vifte og smag og aroma til de indiske retter. Den perfekte balance mellem krydret, sødt, surt og salt og indisk mad til en vaskeægte fest for smagsløgene. Derfor er det ikke så overraskende, at indisk mad har opnået stor popularitet verden over.

Kan du heller ikke modstå indisk mad, har vi gode nyheder til dig! Vores dygtige kokketeam har udviklet fem nemme og lækre opskrifter på autentiske indiske retter, der hver især byder på en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Se bare her!

Indiske retter

Butter chicken med kachumbar-salat

Butter chicken er en ikonisk indisk ret berømt for sin rige, cremede og smøragtige sauce. Butter chicken kombinerer saftige kyllingestykker med en cremet tomat- og flødebaseret sauce, krydret med smagfulde indiske krydderier. I denne opskrift serveres den cremede butter chicken med ris og en farverig indisk kachumbar-salat, der tilføjer en sprød og forfriskende kontrast til retten.

Se opskriften her
Butter chicken opskrift

Chicken tikka masala med raita

Chicken tikka masala er endnu en ikonisk indisk ret, der er blandt manges favoritter, når det kommer til indisk mad. Den krydrede sauce giver masser af rig smag til retten, og i vores opskrift toppes retten med mandler for lidt knas og mynte for at give retten et forfriskende pift. Retten serveres desuden med ris og en cremet raita, der er en forfriskende yoghurt-sauce, perfekt til at mildne og afbalancere tikka masalaens stærke krydderier.

Se opskrift
Chicken tikka masala opskrift

Navratan korma

Navratan korma er en smagfuld og krydret curry med blandede grøntsager og tørrede frugter. Navratan korma betyder 'ni juveler' og laves traditionelt med ni ingredienser. I vores opskrift bruges der blandt andet kartofler, kikærter og ristet blomkål, der tilføjer en dejlig sprødhed til retten. Ved servering toppes retten med koriander, tørrede abrikoser og cashewnødder, der giver godt med knas til retten. Den er lige til at sætte tænderne i!

Gå til opskrift
Navratan korma opskrift

Indisk punjabi thali

En thali er en traditionel indisk tallerken, der fyldes med forskellige smagfulde retter. I denne opskrift fyldes den indiske thali med chana masala, der er en krydret curry med kikærter, karrystegt kål, pulao og cremet raita. Denne vegetariske sammensætning af retter gør det muligt at prøve en masse forskelligt og udforske forskellige smagskombinationer. Retten serveres desuden med naanbrød, der smager forrygende, når de dyppes i den cremede raita eller krydrede chana masala.

Prøv opskrift
Indisk punjabi thali opskrift

Fisk pakora – indisk paneret fisk

Er du vild med fisk, vil denne indiske ret helt sikkert tilfredsstille dine smagsløg. I denne lækre opskrift på fisk pakora dyppes en torskefilet i en krydret paneringsdej med hvidløg, ingefær, chili og garam masala, inden den steges på hver side, til den er lækker sprød og gyldenbrun. Den panerede fisk serveres mangochutney, ris og ingefærstegt broccoli, der tilføjer et let pikant twist til retten.

Gå til opskrift
Indisk paneret fisk opskrift

Vil du have mere inspiration til lækre retter fra forskellige verdenskøkkener? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et hav af spændende opskrifter fra mange forskellige madkulturer verden over.

Få mere inspiration