Fransk mad: 5 favoritter fra det franske køkken

5 favoritter fra det franske køkken

Baguettes og croissanter, udsøgte vine, fyldige saucer og velduftende oste – tusindvis af levende billeder, velkendte dufte og gode smage dukker op, når du tænker på Frankrig. I denne artikel dykker vi ned i det franske køkkens mangfoldighed og præsenterer fem favoritter, der har gjort fransk mad til en global favorit. Bon appétit!

Udforsk det franske køkken

Er du vild med fransk mad? Så har vi gode nyheder til dig! Vores dygtige kokketeam har nemlig udviklet fem fantastiske opskrifter, der bringer de autentiske smage og aromaer fra Frankrig direkte til dit spisebord. Lige fra coq au vin til bouillabaisse – hver ret tager dig med på en kulinarisk rejse gennem Frankrigs gastronomiske skattekiste.

Coq au vin – kyllingegryde med rødvin, bacon, svampe og kartoffelmos

Coq au vin, eller hane i vin, er en klassisk fransk gryderet, ofte lavet med kylling, svampe, løg og bacon, der simrer længe i rødvin. Vores version er lavet med saftig kylling, gulerødder og svampe, og den serveres med en fyldig kartoffelmos, det perfekte tilbehør til den varme gryderet. En perfekt kombination af efterårets smagsnuancer og udsøgte råvarer.

Coq au vin – kyllingegryde med rødvin, bacon, svampe og kartoffelmos
Coq au vin – kyllingegryde med rødvin, bacon, svampe og kartoffelmos.

Bouillabaisse – sydfransk fiskesuppe med hvidvin og aioli

Bouillabaisse har sin oprindelse i Marseille, og denne berømte fiskesuppe har en historie, der går over tusind år tilbage. Traditionelt blev suppen lavet med de fisk, som fiskerne ikke kunne sælge på fiskemarkedet – i vores version bruger vi frisk torsk. Fiskesuppen serveres med hvidløgsbaguette og cremet aioli.

Bouillabaisse – sydfransk fiskesuppe med hvidvin og aioli
Bouillabaisse – sydfransk fiskesuppe med hvidvin og aioli.

Porc aux Herbs – urtestegt kotelet med bearnaise, lun bønnesalat og pommes frites

Denne ret er en uovertruffen kombination af saftig, urtestegt svinekotelet, cremet bearnaise, frisk bønnesalat og sprøde pommes frites. Det er måske nok den ultimative franske bistrooplevelse. Og bare rolig, du skal kun varme saucen op, så der er ingen køkkenkatastrofer i sigte.

Porc aux Herbs – urtestegt kotelet med bearnaise, lun bønnesalat og pommes frites
Porc aux Herbs – urtestegt kotelet med bearnaise, lun bønnesalat og pommes frites.

Salad de Chèvre Chaud – lun gedeost på linsesalat med bagte rødbeder, valnødder og figner

Salad de chèvre chaud betyder "salat med varm gedeost" på fransk, og den franske gedeost kommer virkelig til sin ret, når den varmes op. I denne udgave serveres gedeosten på en bund af linsesalat, hvor den salte ost harmonerer perfekt med de søde figner, bagte rødbeder og knasende valnødder. Denne ret er en osteelskers drøm!

Salad de Chèvre Chaud – lun gedeost på linsesalat med bagte rødbeder, valnødder og figner
Salad de Chèvre Chaud – lun gedeost på linsesalat med bagte rødbeder, valnødder og figner.

Poulet Provençal – bagt kylling med tomat- og timiansky og kartoffelgratin

Saftig bagt kylling i en smagfuld sauce med timian, cherrytomater og oliven. Disse er autentiske smage fra Sydfrankrig! Retten fuldendes med klassiske flødegratinerede kartofler, cremede og gyldenbrune – en uimodståelig kombination af smag og tekstur. En smagsoplevelse, du ikke vil gå glip af!

Poulet Provençal – bagt kylling med tomat- og timiansky og kartoffelgratin
Poulet Provençal – bagt kylling med tomat- og timiansky og kartoffelgratin.

Lyder det fristende? Genskab disse franske favoritretter derhjemme, og invitér de elskede franske madtraditioner ind i dit eget køkken. Og hvis et andet verdenskøkken frister mere, så gå på opdagelse i vores store opskriftunivers, hvor du finder et hav af spændende opskrifter fra alle fire verdenshjørner.

Prøv en måltidskasse nu