Thailandsk mad: 5 favoritter fra det thailandske køkken

Thailandsk mad: 5 favoritter fra det thailandske køkken

Er thailandsk mad også blandt dine favoritter? Det er du ikke alene om! Du er sikkert velkendt med de klassiske storfavoritter såsom pad thai og Tom Yum, men den thailandske madkultur har så meget mere at byde på. Med disse fem simple opskrifter kan du opleve nye sider af det thailandske køkken med lækre retter, der sætter en frisk twist på nogle af dine klassiske favoritretter og introducerer dig til nogle nye populære thailandske madtraditioner.

Den thailandske madkultur

Kilometerlange sandstrande. Krystalblåt hav. Et ø-paradis, og overalt møder du smilende ansigter. Og så er der maden. Thailands madkultur er en fejring af smag, aroma og tekstur. Thailandske retter handler i høj grad om balance. Frisk og stærk, sød og sur, salt, bitter og umami – thailandsk mad har en perfekt blanding af disse smage. Du har måske hørt om pad thai og Tom Kha Gai før, men det thailandske køkken byder på så meget mere end det! Lad os se nærmere på fem ikoniske signaturretter fra det thailandske køkken, der hver især byder på en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Se bare her!

Thailandsk massaman-curry med kyllingelår

Har du smagt thailandsk massaman-curry før? En storfavorit på de thailandske spiseborde. Hemmeligheden ligger i krydderiblandingen, den giver en varm og fyldig smag, der smager ekstra godt på en kold vinterdag. I vores opskrift får du kyllingelår, kartofler, grønne bønner og løg i en velsmagende karrysauce. Denne ret er et pragteksempel på, hvordan thailænderne får krydderier og friske ingredienser til at spille sammen, så hver mundfuld smager fantastisk og giver lyst til mere.

Se opskriften her
Thailandsk mad: 5 favoritter fra det thailandske køkken
Thailandsk massaman-curry med kyllingelår, kartofler og ris.

Tom Yum suppe med marinerede rejer og smilende æg

Tom Yum er endnu en thailandsk klassiker, bestående af en varm og syrlig bouillonbaseret nudelsuppe. I vores version tilsætter vi marinerede rejer, broccoli, svampe, smilende æg og prikken over i'et: masser af frisk koriander. Det er med andre ord en smagsbombe, hvor hver bid imponerer. Er du ikke for glad for stærk mad, kan du selvfølgelig gøre den lidt mildere ved at skrue ned for mængden af chili. Det er skønheden ved thailandsk mad. Den kan tilpasses, lige som du bedst kan lide den.

Se opskrift
Thailandsk mad: 5 favoritter fra det thailandske køkken
Tom Yum suppe med marinerede rejer, svampe og smilende æg.

Frisk thaisalat med ris og oksekød

Denne enestående middagssalat er inspireret af larb moo, der ofte er at finde på de thailandske spiseborde. Den har alt det bedste fra det thailandske køkken: friske krydderurter, ris, hakket oksekød og sprøde peanuts. Retten har den perfekte blanding af syrlighed og sødme, præcis som thailænderne kan lide det. Og ikke nok med det! Den er lynhurtig at lave, så du er klar til at nyde retten efter bare 15-20 minutter.

Gå til opskrift
Thailandsk mad: 5 favoritter fra det thailandske køkken
Frisk thaisalat med ris, oksekød, krydderurter og peanuts.

Thailandsk stirfry med chilistegte æg

Kunne du tænke dig en ny twist på den klassiske pad thai? Så skal du prøve vores take på thailandsk stirfry! Her har vi ladet os inspirere af thailændernes kreativitet og skabt vores egen version med sprøde bønnespirer, pak choy – og vigtigst af alt, æg stegt med chili, ingefær og hvidløg. Når den flydende æggeblomme blander sig med de bløde nudler, skaber det en fortryllende smagsoplevelse, du sent vil glemme.

Se opskriften her
Thailandsk mad: 5 favoritter fra det thailandske køkken
Thailandsk stirfry med chilistegte æg, pak choy, nudler og bønnespirer.

Tom Kha Gai – cremet kokossuppe med kylling

Mærker du også, at vinterkulden bider? Så foreslår vi Tom Kha Gai til aftensmad. Denne varme thailandske suppe er fyldt med krydrede, syrlige og søde smage og kombinerer saftig kylling, cremet kokosmælk, citrongræs, koriander og et strejf af ingefær. Den ideelle ret, til når både krop og sjæl har brug for lidt opvarmning.

Prøv opskriften her
Thailandsk mad: 5 favoritter fra det thailandske køkken
Tom Kha Gai – cremet kokossuppe med kylling.

Vil du have mere inspiration til lækre retter fra forskellige verdenskøkkener? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et hav af spændende opskrifter fra mange forskellige madkulturer verden over.

Gå til opskriftsuniverset