Thailandsk massaman-curry med kyllingelår, kartofler og ris
30-40
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Thailandsk massaman-curry med kyllingelår, kartofler og ris

Denne thailandske curry har en dejlig varme og rund spice, som passer perfekt på kolde vinterdage. Alle ingredienser er tilberedt i curryen for at give ekstra meget smag.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • jordnødder,
  • soja,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Bagekartoffel
1 stk
Gulerod
1 stk
Grønne bønner
½ pakke
Løg
1 stk
Kyllingelårsteak
2 stk
Citrongræs
½ stilk
Lime
½ stk
Massaman curry paste
½ pakke
Majsstivelse
½ pose
Kokosmælk
2 dl
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
1 spsk
Basmatiris
135 g
Koriander, frisk
½ pakke
Peanuts (Jordnødder)
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1068 kcal
  • Fedt 49 g
  • Kulhydrater 107 g
  • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Kog curryen uden låg for at få en tykkere konsistens.

  1. Forberedelse: Skræl kartofler og gulerødder og skær i ca. 1½ cm tern. Skyl bønnerne og del i to. Pil løg og skær i både. Dup kyllingen tør med køkkenrulle. Fjern de hårde blade yderst på citrongræsset, knus det med fladen af knivbladet og del i fire. Skyl lime og riv skallen fint på et rivjern. Del limen i to og skær den ene del i både. 
  2. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  3. Massaman-curry: Varm lidt olie op til middelhøj varme i en stor gryde. Steg kyllingen med skindsiden ned i 3-4 min. eller til skindet har fået en god stegeskorpe. Krydr med lidt salt og peber, vend kyllingen og tilsæt gulerod, kartofler og løg. Tilføj currypaste og citrongræs og lad det hele stege ca. 1 min. Bland majsstivelse og kokosmælk i en skål og kom det i gryden. Kog op og lad der simre under låg 10-12 min. til grøntsagerne er møre. Vend bønnerne i og smag til med soja, limeskal og saften fra den halve lime.
  4. Servering: Skyl og hak koriander groft. Servér ris og massaman-curry toppet med peanuts og koriander med limebåde til.