Sunde snacks til børn

Sunde snacks til børn

Snacks er en vigtig del af et barns hverdag, fordi de hjælper med at holde energiniveauet jævnt. Med sunde snacks mindskes både sulten og lysten til usunde snacks, og dit barn vil have mere energi i løbet af dagen. Heldigvis er det super nemt at lave sunde snacks til børn, der både er velsmagende og mættende. Se bare her!

Sunde mellemmåltider til børn

Det er vigtigt for børn at få alle de næringsstoffer, som de har brug for. Derfor er sunde mellemmåltider en rigtig god måde at sikre, at dit børn får en masse frugt og grønt. Der er flere tips og tricks til at få dit barn til at spise mere frugt og grønt. Et er for eksempel at lade barnet være med til at tilberede mellemmåltiderne. Et andet er at lave sjove figurer ud af de forskellige ingredienser, så de bliver mere spændende at spise. Når det kommer til at lave sunde snacks til børn, er der egentlig ikke så meget, der skal forberedes, men involver gerne barnet i tilberedningen ud fra barnets alder. Når barnet selv er med, stiger nysgerrigheden også for at prøve at spise nye ting.

Masser af frugt og grønt

Vidste du, at det anbefales, at børn mellem fire og ti år spiser cirka 400-600 gram frugt og grønt om dagen? Det er cirka fire portioner om dagen, som kan opdeles i for eksempel to frugter og to fulde hænder med grøntsager. Derfor er det en god idé at tilføje frugt eller grønt til hver snack.

Udnyt det, der er i sæson lige nu, da det indeholder ekstra næringsstoffer og smager bedre. Varier gerne mellemmåltiderne fra dag til dag, så barnet kan prøve forskellige frugter og grøntsager.

Sunde snacks til børn

Tips til gode snacks til børn

Her er nogle forslag til sunde snacks, som dit barn kan spise for at få mere frugt og grønt:

 • Skiver af et æble, en pære, en clementin eller en appelsin.
 • Et frugtspyd med jordbær, æblestykker og bananskiver.
 • Frugtsalat med forskellige frugter (fungerer også som dessert).
 • Grøntsagsstænger, for eksempel agurk, gulerod eller peberfrugt.
 • Smoothies lavet med forskelligt frugt og grønt, for eksempel banan, æble, bær og avocado.

Noget lidt mere mættende

Ud over frugt og grønt er der mange andre sunde snacks, som børn kan spise til mellemmåltider. Vælg helst noget, der holder dem mætte indtil næste måltid. Her er nogle forslag:

 • Et hårdkogt æg.
 • Bananpandekage lavet på to æg og en banan. For lidt mere smag kan du også røre noget kanelpulver i. Top gerne med friske blåbær.
 • Havregrød med æble.
 • Knækbrød smurt med leverpostej toppet med agurk.
 • Rugbrød med kødpålæg toppet med peberfrugt.
 • Yoghurt med frugt efter eget valg.

Du har sikkert hørt, at børn gør, hvad voksne gør, og ikke hvad de siger. Mangler du selv inspiration til mere sund og varieret hverdagsmad? Med vores store udvalg af spændende opskrifter kan du hver uge sætte sund og varieret aftensmad på bordet. Det er ret nemt!

Prøv en måltidskasse og server sund aftensmad