Sunde snacks til børn

Sund morgenmad til børn

Morgenmad omtales af mange som dagens vigtigste måltid. Særligt for børn er dette måltid vigtigt, da de ellers risikerer ikke at få den næring og energi, som de har brug for fra morgenstunden. Men med morgentrætte familiemedlemmer kan det være svært at finde overskud til at lave en sund morgenmad. Her finder du masser af inspiration til nem og sund morgenmad til børn.

Når morgenrutinen trækker ud

Hvis man kommer sent op og morgenrutinen trækker ud, kan det være svært at overskue at lave sund morgenmad til de små. Dog er det utroligt vigtigt, at børnene får en god og nærende morgenmad, så de får en god start på dagen og har energi til at gå i skole eller børnehave. Hellere stå bare lidt tidligere op, hvis det betyder, at du har tid til at lave spejlæg eller riste noget brød. Det er vigtigt at finde en balance mellem at sove længe nok og at have tid til at lave en sund morgenmad. Hvordan den balance så ser ud i praksis, er meget forskelligt fra børnefamilie til børnefamilie. Hvis dine børn for eksempel har svært ved at spise morgenmad, fordi de ikke er sultne om morgenen, kan en simpel fysisk aktivitet hjælpe dem med at få deres appetit i gang. Det har nemlig ingen effekt, om du har lavet en sund morgenmad til børn, hvis den ikke bliver spist.

Sund morgenmad til børn

Tips til hurtig morgenmad til børn

Vil du gerne spare tid på at lave morgenmad om morgenen kan det være en smart ide at forberede morgenmaden aftenen før. "Overnight oats" er utroligt populære til dette formål og laves ved, at havregryn blandes med mælk og bær og opbevares i køleskabet natten over. Overnight oats er derfor grød, der ikke skal koges og kan spises med det samme morgenen efter. Vil børnene hellere have noget andet end grød, kan du for eksempel forberede nogle sandwiches eller lignende. Det er godt, hvis morgenmaden kan tilberedes hurtigt, men kulhydraterne skal helst være langsomme. Ellers kan barnet risikere at blive sulten og træt inden næste måltid. En god morgenmad til børn kan med fordel indeholde fuldkorn, hvis barnet er gammelt nok til at tygge maden. Dog er det vigtigt ikke at fokusere for hårdt på langsomme kulhydrater. Barnet kan også have brug for at hæve sit blodsukker allerede fra morgenstunden, så det får et lille energiboost, inden det skal i skole eller børnehave. Produkter med tilsat sukker er ikke nødvendige for at opnå dette, men frisk frugt er et sundt alternativ.

Her har du nogle andre eksempler på sund morgenmad til børn:

  • Fuldkornsbrød eller knækbrød med pålæg
  • Usødet yoghurt toppet med müsli eller bær
  • Omelet eller spejlæg
  • Havregryn
  • Smoothie med frugt og/eller grøntsager

Hos RetNemt brænder vi for at give børnefamilier de bedste forudsætninger for at lave sund og varieret hverdagsmad. Med vores måltidskasser kan du have aftensmaden klar på bare 30 minutter. Det er ret nemt!

Prøv en måltidskasse og server sund aftensmad