Sjov mad til børn

Sådan laver du sjov mad til børn

Mange børn har en tendens til at være kræsne, når det kommer til mad, og vil helst ikke spise nye ting. Hvis maden ser sjov ud, er der dog større sandsynlighed for, at børnenes nysgerrighed driver dem til at prøve at spise nye ting. Sjov mad til børn kan være farverig eller have sjove former, og behøver hverken være sværere eller dyrere at lave – men det kan kræve lidt fantasi.

Farverig og sjov aftensmad til børn

At lave sjov mad til børn er på ingen måde raketvidenskab. Et simpelt tip til at gøre maden sjovere for de små er at få mange farver på tallerkenen som muligt. Peberfrugter og tomater kan blandt andet findes i flere farver, og pasta fås også ofte færdiglavet i forskellige farver. Også salaten et godt eksempel. En salat kan indeholde alle regnbuens farver i form af majs, tomater, gulerødder og andre farverige grøntsager.

Selv en god suppe kan laves rigtig flot og farverig, og er et godt eksempel på sjov mad til børn. Prøv at lave rødbedesuppe, som takket være den farverige rødbede får en smuk, dyb rød farve, eller prøv grønærtesuppe, som normalt får en meget iøjnefaldende grøn farve.

Lav mad med sjove former

Hvordan maden ser ud kan være afgørende for, om nogle børn vil turde smage maden eller ej. En enkel måde at vække børnenes nysgerrighed på er ved at arrangere maden på sjove måder eller skære den i sjove former. Både frugt og grønt er ofte nemme at forme til både, blomster eller pinde. Et andet er at købe pasta i form af dyr eller bogstaver. Server i en pastasalat eller med en god sauce. Du kan også selv forme maden på sjove måder ved for eksempel at bruge bageforme med figurer til pandekagerne. Når retterne skal serveres på aftensbordet kan du med fordel lægge maden på en sjov måde. Lad for eksempel broccolien blive til små træer, lav grøntsagerne danne en smiley eller skriv barnets navn eller tegn et hjerte med ketchup.

Sunde snacks til børn

Sjov mad til særlige lejligheder

På særlige helligdage er det lidt ekstra fornøjeligt at lave sjov mad til børnene. Frem for alt er Halloween en højtid, hvor sjov (og uhyggelig) mad vil vække stor begejstring hos de små. Lad peberfrugter og mandariner blive til Halloween-græskar og farv pastaen grøn eller rød med frugtfarve. Put sukkerøjne på pølsehornene, så de ligner små mad-mumier, eller forvandl frikadellerne til edderkopper ved at give dem ben af for eksempel grøntsagsstænger. Kun fantasien sætter grænser for din kreativitet!

Gør hverdagsmaden speciel

Sjov mad til børn behøver ikke nødvendigvis at være mad, der ser sjov ud. Ved at knytte bestemte retter til noget, dit barn kan lide, kan retten blive sjovere. For eksempel kan du have børnenes yndlingsbog, -karakter eller -film i tankerne under madlavningen og prøve at lave en ret baseret på den. Prøv for eksempel at servere Frost-Elsas varmende gryderet, en dinosaursalat eller Bamses frikadeller. Det vil helt sikkert skabe masser af god stemning og give anledning til gode grin og sjove fortællinger under maden.

Gør madlavningen til en leg med en måltidskasse! Vi leverer lige til døren, så du hurtigt kan sætte god aftensmad på bordet, der vil imponere både store og små.

Prøv en børnevenlig måltidskasse