Sådan opbevarer du kartofler i køleskabet og holder dem friske i længere tid

Ved du, hvordan kartofler bør opbevares? Hos RetNemt får du tips til, hvordan du opbevarer dine kartofler på den rigtige måde for at undgå, at kartoflerne bliver dårlige.

Korrekt opbevaring af kartofler

Kartofler er en vigtig kilde til næring og er en hyppigt anvendt fødevare i madlavning verden over. Men det er vigtigt at holde styr på, hvor længe kartofler kan holde sig i køleskabet, da kartofler, der er blevet for gamle, kan forårsage madforgiftning. Kartofler har en naturlig evne til at lagre ilt, hvilket kan reducere holdbarheden, hvis de opbevares forkert. Opbevar derfor dine kartofler et køligt, mørkt og tørt sted, såsom i køleskabet, for at hjælpe dem med at bevare deres smag og holde sig friske længere. Kartofler holder sig i køleskabet i cirka 3-5 uger, alt efter hvordan de blev opbevaret, inden de kom i køleskabet. Det er vigtigt at tjekke kartoflerne jævnligt og fjerne eventuelle bløde kartofler, der er blevet brune eller har grønlige pletter. Pletterne indikerer, at kartoflerne indeholder høje niveauer af giftige stoffer, såsom solanin, som er sundhedsskadeligt, hvis det indtages i store mængder.

Kartofler og deres holdbarhed

Kartofler er en af de mest anvendte ingredienser i madlavningen verden over, og derfor er det vigtigt at opbevare dem korrekt. Generelt holder kartofler sig friske i cirka 3-5 uger under de rette opbevaringsforhold. For at forlænge kartoflernes holdbarhed er det vigtigt at opbevare dem tørt og mørkt ved en kold temperatur på mellem 4 og 7 grader og undgå direkte sollys. Hvis kartoflerne bliver enten for varme eller for våde, kan de begynde at rådne. Det er derfor vigtigt at sikre de rette opbevaringsforhold og jævnligt tjekke kartoflerne og fjerne eventuelle kartofler, der er gået hen og blevet dårlige. Det er også vigtigt at bemærke, at kartoflers holdbarhed kan variere afhængigt af deres kvalitet, når de købes, og hvordan de er blevet behandlet under opbevaring.

Med en måltidskasse fra RetNemt behøver du aldrig tænke på kartoflernes holdbarhed. Vi leverer altid friske råvarer af høj kvalitet, så du kan få nem og lækker hverdagsmad på spisebordet – hver uge.