4 nemme tips til opbevaring af hvidløg

Køleskabet, fryseren eller køkkenbordet – hvordan opbevarer man hvidløg på bedste vis? Vi giver dig fire enkelte tips til, hvordan du holder dine hvidløg friske.

Korrekt opbevaring af hvidløg

Hvidløg er et yderst populært krydderi, der ofte bruges i madlavning verden over. For at bevare smag, aroma og holdbarhed er det vigtigt at opbevare hvidløg på den rigtige måde. Hvidløg er nemlig følsomme over for lys, fugt og varme, så det er vigtigt at opbevare det et mørkt og tørt sted for at forlænge holdbarheden.

4 forskellige måder at opbevare hvidløg på

Der er flere måder at opbevare hvidløg på for at sikre dets holdbarhed og smag. Her er nogle af de bedste måder at opbevare hvidløg på.

  1. I en lufttæt beholder: En af de bedste måder at opbevare hvidløg på er ved at placere dem i en lufttæt beholder, såsom en glaskrukke eller en plastikkrukke med tætsluttede låg. Dette holder luften ude og hjælper derfor med at forlænge hvidløgenes holdbarhed.
  2. I køleskabet: Du kan også opbevare hvidløgene i køleskabet i en plastikpose eller i en krukke. Men sørg for, at der er nok luft i posen eller i glasset for at undgå, at hvidløgene bliver fugtige og begynder at mugne.
  3. I fryseren: Hvidløg kan også opbevares i fryseren. Pil og skær hvidløgene i mindre stykker og opbevar i en lufttæt krukke eller pose. Du kan også fryse hvidløget i hele fed og tage så mange fed hvidløg ud, som du har brug for, når du laver mad.
  4. På køkkenbordet: Du kan også bevare hvidløg på køkkenbordet, men her er det vigtigt at sørge for, at de holdes væk fra lys og varme.

Derfor bør du spise mere hvidløg

Hvidløg er en nyttig ingrediens, der ofte indgår i en sund og balanceret kost. Hvidløg har et højt indhold af B- og C-vitaminer og er blandt andet kendt for at styrke immunforsvaret. Så hvis du ønsker at styrke dit helbred og fremme en stærkere og sundere krop, så bør du helt sikkert inkludere hvidløg i din kost. Det er ikke et tilfælde, at hvidløg er et af de mest brugte krydderier i verden.

Hos RetNemt ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at få en sund og nærende kost i hverdagen. Når du bestiller vores måltidskasser, får du lækre og inspirerende opskrifter, der alle er næringsberegnet, så du nemt kan holde styr på sammensætningen af proteiner, kulhydrater og fedt i din hverdagsmad. Det gør det nemt for dig og familien at føre en sundere livsstil.