Tilbehør til indisk mad

Inspiration og tips til tilbehør til indisk mad

Er du i tvivl om, hvad du skal servere til dine indiske retter? Fortvivl ikke! I denne artikel giver vi tips og inspiration til lækkert tilbehør, der tager dine indiske retter til det næste niveau.

Forslag til indisk tilbehør

Når vi taler om indisk mad, er det ofte hovedretterne, der er i fokus. Men lad os ikke glemme, at tilbehøret har en enestående evne til at tilføre et unikt touch og forvandle et måltid fra godt til fantastisk. Tilbehøret kan ikke bare komplimentere hovedretten, men også stjæle rampelyset med deres smagfulde bidrag og udsøgte smagskombinationer. Tag for eksempel naanbrødet, hvis bløde tekstur og let sprøde skorpe går perfekt som tilbehør til en cremet indisk gryderet, eller ingefærstegt broccoli, der med sin krydrede og sprøde karakter nemt kan tage centrum på tallerkenen. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan finde på af lækkert tilbehør til dine indiske retter.

Her får du 6 gode bud på lækkert tilbehør til indiske retter.

1. Naanbrød

Det luftige, bløde og lækre naanbrød er en uundværlig del af ethvert indisk måltid. Når det bages i ovnen, får det en let sprød skorpe og en dejlig blød kerne. Det smager helt fantastisk, når det dyppes i en krydret indisk gryderet såsom butter chicken eller tikka masala. Naanbrødets milde smag fungerer nemlig godt til at balancerede kraftige og krydrede smagsnuancer, der karakteriserer mange indiske gryderetter.

Naanbrød
I denne opskrift serveres naanbrødet som tilbehør til en lækker indisk punjabi thali med chana masala, karrystegt kål, pulao og cremet raita.

2. Ingefærstegt broccoli

I Indien bruges ofte ingefær i madlavningen, og ingefærstegt broccoli er et fantastisk eksempel på indisk tilbehør, der kan tage dine indiske retter til et helt nyt niveau. Den intense smag af ingefær giver broccolien et krydret og let pikant twist, der fungerer godt sammen med langt de fleste indiske hovedretter.

Prøv opskriften på ingefærstegt broccoli
Ingefærstegt broccoli opskrift
I denne opskrift serveres den ingefærstegte broccoli som tilbehør til indisk paneret fisk med mangochutney og ris.

Kan du heller ikke modstå indisk mad, har vi gode nyheder til dig! Vores dygtige kokketeam har udviklet fem nemme og lækre opskrifter på autentiske indiske retter, der hver især byder på en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Se alle 5 retter her

 3. Ris

Ris er en vigtig del af det indiske køkken og fungerer fantastisk som en base til de forskellige hovedretter. Du kan bruge basmatiris, jasminris eller brune ris, alt efter dine præferencer. Risenes neutrale smag og fyldige konsistens gør dem til det perfekte tilbehør til stort set alle indiske gryderetter. Risene absorberer også de smagfulde saucer og krydderier, hvilket gør ris til et must have tilbehør i det indiske køkken.

 4. Raita

Raita er en forfriskende yoghurt-sauce, der er perfekt til at mildne og afbalancere de stærke og krydrede indiske gryderetter. Raita kan indeholde forskellige ingredienser og krydderier såsom agurk, hvidløg, mynte, spidskommen og honning, der tilsammen giver raitaen sin cremede, kølige og friske smag. Den er især god til at lindre den krydrede varme fra retter som vindaloo og madras curry.

Se vores opskrift på raita her
Indisk raita opskrift
Den cremede raita er perfekt som dyppelse til naanbrød eller som indisk tilbehør til for eksempel chicken tikka masala eller indisk punjabi thali.

5. Pulao

Pulao er en velsmagende risret, der er kogt sammen med forskellige grøntsager og krydderier. Denne aromatiske og fyldige ret er en ideel følgesvend til indiske hovedretter som butter chicken, vindaloo eller tandoori. Pulaoens krydderier og duftende aroma giver et løft til måltidets samlede smagsoplevelse og tilføjer en ekstra dimension til din indiske ret. Med tilføjelsen af forskellige grøntsager, krydderier og endda kød kan pulao nemt blive en velsmagende og mættende hovedret i sig selv.

Prøv vores opskrift på pulao
Pulao opskrift
I denne opskrift serveres pulao som tilbehør til en lækker indisk punjabi thali med chana masala, karrystegt kål, naanbrød og cremet raita.

6. Kachumbar-salat

Kachumbar-salat er en farverig og velsmagende indisk salat, der er lavet med friske grøntsager såsom agurk, tomater, løg og limejuice. Denne sprøde salat er den perfekte ledsager til indiske retter som tikka masala, kylling korma eller butter paneer. Kachumbar-salatens friske smag og knasende tekstur tilføjer en forfriskende kontrast til de krydrede hovedretter.

Få opskriften på kachumbar-salat her
Indisk kachumbar-salat
Kachumbar-salat er det perfekte tilbehør til indiske gryderetter. Du kan for eksempel servere din kachumbar-salat som indisk tilbehør til en cremet chicken tikka masala.

Alle disse eksempler er nøje udvalgt for at sikre, at både smage og teksturer i dine indiske retter går op i en højere enhed. Uanset om du vælger raitaens cremethed, kachumbar-salatens friskhed eller pulaoens smagfulde ris, vil dette tilbehør helt sikkert tilfredsstille dine smagsløg og forstærke nydelsen af de indiske hovedretter.

Hvis du nu sidder og læser dette, og dine smagsløg allerede er begyndt at længes efter dette lækre indiske tilbehør, har vi gode nyheder til dig! Vores dygtige kokketeam har nemlig udviklet fem nemme opskrifter på indiske retter, hvor alle disse eksempler på indisk tilbehør indgår. Du kan blandt andet se frem til indisk punjabi thali med chana masala, pulao og raita, indisk paneret fisk med ingefærstegt broccoli og ris og butter chicken med kachumbar-salat. Perfekt til dig, der gerne vil smage på Indiens lækreste madtraditioner.

Se alle vores indiske retter