Din guide til mexicanske pandekager: lær forskellene at kende

Mexicansk mad er kendt for sine rige smagsoplevelser og forskelligartede retter, der ofte involverer brugen af forskellige former for pandekager. Men hvilken pandekage bruger man til hvad, og hvad er egentlig forskellen mellem dem? Lad os udforske de mest populære mexicanske pandekager og deres unikke egenskaber.

1. Tortillas

Tortillas er de grundlæggende pandekager i det mexicanske køkken og fungerer som basen for mange mexicanske retter. De kan være lavet af hvede eller majs og bruges til at lave alt fra tacos og enchiladas til quesadillas og burritos.

Din guide til mexicanske pandekager
Pulled pork i tortillas med chipotle-sauce.

2. Chimichangas

Chimichangas er en mexicansk pandekage lavet af en tortilla, der er fyldt med kød, bønner og ost, derefter rullet og friteret for at opnå en sprød overflade. Denne pandekage er ofte serveret med salsa, guacamole og creme fraiche og er kendt for sin sprødhed og rige smag.

Din guide til mexicanske pandekager
Chimichangas med tomatsalsa.

Kan du heller ikke modstå god mexicansk mad? Så har vi gode nyheder til dig! Hos RetNemt har vi lige nu fem lækre mexicanske retter på menuen, så du kan smage på nogle af Mexicos absolut lækreste madtraditioner – hjemme i eget køkken.

3. Enchiladas

Enchiladas er en klassisk mexicansk ret lavet af tortillas, der er fyldt med kød, ost eller grøntsager, rullet og derefter dækket med en krydret salsa og ost, og derefter bagt i ovnen. Denne pandekage er saftig og fyldig og er da også en favorit blandt mange.

Din guide til mexicanske pandekager
Enchiladas med kalkun og ajvar relish.

4. Taquitos

Taquitos, også kendt som flautas, er små tortillas, der er fyldt med kød eller ost, rullet stramt og derefter friteret eller bagt, indtil de er sprøde. Disse små pandekager er perfekte som en lækker snack eller som en del af et større mexicansk festmåltid.

Din guide til mexicanske pandekager
Taquitos med pulled jalapeño pork, salsa, creme fraiche og guacamole.

5. Tostadas

Tostadas er flade, sprøde tortillas, der er stegt eller ristet, indtil de er gyldne og sprøde. De er derefter typisk toppet med bønner, kød, grøntsager, ost, salsa og creme fraiche, hvilket giver en sprød og smagfuld smagsoplevelse.

Din guide til mexicanske pandekager
Friterede tostadas med frijoles, ristet blomkål og guacamole.

6. Burritos

Burritos er store tortillas, der er fyldt med kød, ris, bønner, ost, grøntsager og salsa, rullet stramt for at danne en cylinderform. Burritos er særligt populære, fordi de kan fyldes med en række forskellige ingredienser efter smag og præference.

Din guide til mexicanske pandekager
Kyllingeburrito med ovnbagte grøntsager og curry-/mangodressing.

7. Quesadillas

Quesadillas består af foldede tortillas, der er fyldt med ost, kød, grøntsager eller bønner og derefter grillet eller stegt, indtil osten smelter og tortillaen er gylden og sprød. Disse pandekager er enkle at lave og giver en dejlig smagsoplevelse med en god balance mellem ostens cremede konsistens og fyldets krydrede smag.

Din guide til mexicanske pandekager
Quesadillas med okse, coleslaw og majs.

8. Tacos

Tacos er små, bløde tortillas, der er fyldt med kød, grøntsager, ost, salsa og creme fraiche. De er en af de mest ikoniske mexicanske retter og kan tilpasses med forskelligt fyld og toppings efter smag og behag.

Din guide til mexicanske pandekager
Soft tacos med carnitas af okse med majs og salsa.

Nu hvor du kender forskellene mellem de forskellige typer af mexicanske pandekager, er det tid til at udforske dem i køkkenet. I vores store opskriftsunivers finder du masser af lækre opskrifter perfekt til anledningen, så du kan nyde mexicanske pandekager, når de er bedst.

Er mexicansk mad også blandt dine favoritter? Lige nu har vi fem fantastiske mexicansk-inspirerede retter på menuen, der bringer smagen af Mexico lige til dit spisebord.