Vietnamesisk mad: 5 favoritter fra det vietnamesiske køkken

5 favoritter fra det vietnamesiske køkken

Er du klar til at tage dine smagsløg med på en tropisk rejse til det fjerne østen? Oplev essensen af det vietnamesiske køkken med fem klassikere, der bringer varme og eksotiske smagsnuancer til dit spisebord. Fra den sprøde bánh mì til den varme og krydrede phở – udforsk Vietnams kulinariske skatte, og få en smagsoplevelse, du sent vil glemme.

Frit valg mellem 60 retter

Phở

Ingen vietnamesisk menu er komplet uden phở. Phở er måske Vietnams mest kendte ret – og med god grund. Denne ikoniske nudelsuppe er kendt for sin aromatiske bouillon, hvis komplekse og dybe umami-smag pirrer smagsløgene og giver lyst til mere. I denne opskrift fylder vi suppen med bløde nudler, shiitake-svampe og pak choy. Toppet med bønnespirer, rød chili og halve æg er det den ultimative suppeoplevelse, du ikke vil gå glip af.

Phở – vietnamesisk nudelsuppe med blødkogt æg, bønnespirer og shiitake
Phở – vietnamesisk nudelsuppe med blødkogt æg, bønnespirer og shiitake.

Bánh mì

Bánh mì er et mesterværk mellem to stykker brød. Vores version af den vietnamesiske sandwich er fyldt med mørt, soja-ingefærstegt svinekød, syltede grøntsager, friske krydderurter og et skvæt sriracha, alt sammen pakket ind i sprøde sandwich-brød smurt med mayonnaise. En vaskeægte streetfood-klassiker, der altid rammer plet!

Bánh mì – vietnamesisk sandwich med soja/ingefærstegt svinekød, syltede grøntsager og koriander
Bánh mì – vietnamesisk sandwich med soja/ingefærstegt svinekød, syltede grøntsager og koriander.

Xiu mai

Hvis du troede, at kødboller kun hørte hjemme i pasta eller karrysauce, så tro om igen. Det her er kødboller på den vietnamesiske måde, saftige og krydrede i en lækker tomatsauce med chili og ingefær. Vi serverer retten med ris, lime-syltet agurk, frisk koriander, bønnespirer, der giver en frisk kontrast til den krydrede sauce. Én bid, og du er solgt!

Xiu mai – vietnamesiske svinekødboller i tomatsauce med lime-syltet agurk, koriander og bønnespirer
Xiu mai – vietnamesiske svinekødboller i tomatsauce med lime-syltet agurk, koriander og bønnespirer.

Cà ri gà Saigon

Hvis du er på jagt efter en ret, der smager hjemligt og eksotisk på én og samme tid, så er det her dit match! Denne vietnamesiske udgave af kylling i karry stammer fra Saigon-regionen og emner af varme og eksotiske smage. Gryderetten består af saftig kylling i en cremet karrysauce med kokosmælk, sød kartoffel, citrongræs, rød peber og pak choy. Vi serverer retten med dampende jasminris, frisk koriander og limebåde, der tilføjer et friskt, syrligt touch.

Cà ri gà Saigon – vietnamesisk kylling i karry med citrongræs og sød kartoffel
Cà ri gà Saigon – vietnamesisk kylling i karry med citrongræs og sød kartoffel.

Glasnudelsalat

Sød, salt og spicy – denne vietnamesiske klassiker har det hele! Bløde glasnudler blandes med saftige rejer, sød mango og sprøde grøntsager, alt sammen bundet sammen af en spicy nuoc cham-dressing lavet med fiskesauce, rød chili, hvidløg, mynte, sukker og limesaft. Toppet med sprøde hakkede peanuts og friske krydderurter er denne glasnudelsalat en fest for smagsløgene, der kombinerer forskellige teksturer og grundsmage i perfekt harmoni.

Vietnamesisk glasnudelsalat med rejer mango, peanuts og nuoc cham dressing
Vietnamesisk glasnudelsalat med rejer mango, peanuts og nuoc cham dressing.

Det vietnamesiske køkken har uendeligt meget at byde på, og derfor er det heller ikke så overraskende, at vietnamesisk mad er en favorit blandt madelskere verden over. Vil du have mere inspiration til lækre retter fra forskellige verdenskøkkener? Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers, hvor du finder et væld af spændende opskrifter fra madkulturer verden over.

Bestil din måltidskasse på retnemt.dk