Nem opskrift på vietnamesiske forårsruller
Vietnamesiske forårsruller er en af de mest populære retter fra det vietnamesiske køkken, og det er ikke uden grund. De er friske, lette, sprøde og fyldt med friske ingredienser, hvilket gør dem perfekte som forret til et vietnamesisk måltid eller som en sund snack. Se, hvordan du laver dem her!
Ingredienser (til 4 portioner)
- 180 g risnudler
- 12 stk. rispapir
- Rejer
- 1 gulerod
- ½ agurk
- 100 g rødkål
- 1 bundt mynte
Fremgangsmåde
- Kog risnudlerne efter anvisningerne på pakken.
- Skær grøntsagerne i ca. 10 cm lange strimler, og pluk bladene fra mynten.
- Forbered en tallerken med lunkent vand. Dyp rispapiret i vandet i et par sekunder, indtil det begynder at blive blødt.
- Læg papiret på en tallerken eller et skærebræt, og begynd med at lægge risnudlerne i bunden. Top med rejer og urter og rul sammen.
- Gentag, indtil alle forårsrullerne er fyldt.
Tip! Sammen med en cremet peanutdressing eller nuoc cham får du en kombination af teksturer og smage, der pirrer smagsløgene og sætter gang i appetitten.
Peanutdressing
Peanutdressing er den perfekte ledsager til dine vietnamesiske forårsruller. Den cremede og let sødmefyldte dressing skaber en fantastisk kontrast til de friske og sprøde forårsruller, samtidig med at den tilfører en nøddeagtig smag, der virkelig løfter retten. Du får en simpel opskrift her!
Ingredienser
- ½ dl jordnøddesmør
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. japansk soja
- 2 fed hvidløg, revet
- 1 stykke ingefær (ca. 30 g), fintrevet
- 1 lime, presset
- ½-1 finthakket chili
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne sammen, indtil du har en jævn dressing.
- Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tyk.
Nuoc cham
Nuoc cham er endnu en fantastisk dip til vietnamesiske forårsruller. Hvor peanutdressingen imponerer med sin fyldige og nøddeagtige smag, er nuoc cham frisk og intens med en perfekt balance af syrligt, sødt, salt og spicy. Den fremhæver de friske ingredienser i forårsrullerne og tilføjer et autentisk, eksotisk touch. Her får du vores opskrift!
Ingredienser
- ½ pakke frisk mynte
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 spsk. sukker
- 3 spsk. fiskesauce
- 2 lime
Fremgangsmåde
- Skyl alt mynten, pluk bladene af og skær i strimler. Pil hvidløg, skyl chili og snit begge i tynde skiver.
- Læg halvdelen af mynten i en morter med hvidløg, chili og sukker. Stød alt sammen til en paste.
- Tilsæt fiskesauce og pres limesaft i. Hvis du ikke har en morter, kan du hakke ingredienserne meget fint og blande det hele i en skål i stedet.
Savner du inspiration til vietnamesiske hovedretter, der går godt sammen med de friske forårsruller? Så kommer der en håndsrækning her! Vi har samlet fem vietnamesiske signaturretter, der bringer smagen af Vietnams eksotiske madkultur ind i dit køkken – perfekt til at nyde sammen med dine hjemmelavede forårsruller.