10 forslag til nem vegansk aftensmad

10 forslag til nem vegansk aftensmad

Vegansk mad er for mange et uudforsket territorium, men veganske retter har ikke desto mindre masser at byde på. Se bare disse lækre veganske retter, der byder på vidunderlige smagsoplevelser, du sent vil glemme!

Inspiration til lækker vegansk aftensmad

Er du på udkig efter ny inspiration til vegansk aftensmad, er der masser af inspiration at hente. Uanset om du er veganer eller blot er på udkig efter grønnere alternativer til aftensmaden, får du her 10 skønne bud på nem og lækker vegansk aftensmad, der kan tage din hverdagsmad til et helt nyt niveau.

  1. Ratatouille. En farverig gryderet med masser af forskellige grøntsager som squash, aubergine og tomater.
  2. Vegansk burger. Lav en plantebaseret burger med quinoabøf, avocado, og alle dine yndlings-toppings.
  3. Chili sin carne. Tilbered en lækker og fyldig chili tilberedt med svampe, som giver retten god smag og masser af umami. En ret med både saft og kraft.
  4. Sprøde blomkålswings. Retten tilberedes ved at marinere blomkål i krydret buffalo sauce og bage dem, indtil de er sprøde. Server med en lækker bønnegryde og friske grøntsagsstænger.
  5. Tofu grillspyd. Server med grillet asparges og quinoa.
  6. Karrykrydret kikærtesalat. Kikærter ristet med karrykrydderi og serveret i en salat med friske grøntsager.
  7. Pad thai med tofu. Risnudler, tofu og masser af grøntsager stegt i en wok med en hjemmelavet pad thai sauce.
  8. Vegansk burritobowl. Kog ris og fordel i bunden af en skål. Top med krydrede kidneybønner, avocado, ristede majs, syltede rødløg, tomat, frisk chili og koriander. En farverig ret, der forkæler smagsløgene til det yderste.
  9. Quinoa-salat med grøntsager. Kog quinoa og bland det med en masse farverige grøntsager som tomat, agurk, peberfrugt og frisk persille.
  10. Poke bowl med ponzumarineret tofu. Fordel ris i en skål og top med ponzumarineret laks, hurtigsyltet rødkål og mango- og passionsfrugtsalat.
10 forslag til nem vegansk aftensmad
På billedet ses et lækkert eksempel på vegansk aftensmad: burrito bowl med avocado, ristede majs og syltede rødløg.

Når det kommer til vegansk mad, er der altså masser af muligheder for at lave lækker og varieret aftensmad, der vil imponere selv de mest skeptiske og kræsne familiemedlemmer. Så lad dig inspirere af de mange muligheder og pift hverdagsmaden op med inspirerende veganske retter for hele familien. Og hvem ved? Måske vil du opdage nogle nye favoritter, som du vil få glæde af at lave om og om igen.

Hos RetNemt ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at lave nem og lækker hverdagsmad i en travl hverdag. Med vores måltidskasser kan du gøre det legende let at servere sund og nærende aftensmad for hele familien. Fortæl os blot, hvad du kunne tænke dig at spise – så leverer vi alle ingredienser lige til din hoveddør.

Læs mere om RetNemt her