Rengøring af gryde, når maden er brændt på: en simpel guide

Rengøring af gryde, når maden er brændt på: en simpel guide

Når du laver mad, kan det ske, at maden i gryden brænder på. Det er ikke unormalt og derfor heller ikke noget at blive foruroliget over. Vi har samlet nogle simple tips til rengøring af dine gryder, når maden brænder på.

Hvad gør man, når man maden i gryden brænder på?

Når maden i gryden brænder på, er første skridt ikke at gå i panik. Start med at slukke for varmen og lad gryden køle ned. Prøv aldrig at rengøre en varm gryde eller pande. Det kan både være farligt og ineffektivt.

Sådan fjerner du den brændte mad fra gryden

Når din gryde er kølet ned, kan du påbegynde selve rengøringsprocessen. Skrab forsigtigt de løse stykker brændt mad væk ved hjælp af en spatel. Undgå metalredskaber, da disse kan ridse dine gryder. Brug derefter en opvaskebørste med varmt sæbevand til at skrubbe de resterende fastbrændte madrester væk.

Grundig rengøring af dine gryder

Hvis skrubning med varmt sæbevand ikke formår at fjerne al den fastbrændte mad, så frygt ej! Hjemmelavede opløsningsmidler såsom eddike eller bagepulver blandet med vand kan gøre underværker. Tilføj blot et par spiseskefulde bagepulver og nok vand til at dække bunden af gryden. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter. Derefter kan du skylle din gryde med varmt vand og tørre den grundigt før næste brug.

Forebyggelse er den bedste løsning

Det bedste råd til at undgå, at maden i gryden brænder på? Ved regelmæssigt at overvåge indholdet i gryden, når du laver mad og justere temperaturen og røre i gryden med jævne mellemrum kan du forebygge, at maden i gryden brænder på.

Vi håber, at disse tips og tricks kan hjælpe dig næste gang, du står og skal rengøre en gryde, hvor maden er brændt på. Husk, at selv de bedste kokke oplever dette indimellem. Så hold hovedet koldt!