Langtidsholdbar mad: en praktisk guide

Langtidsholdbar mad: en praktisk guide

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til det hele, og efter en lang dag på arbejde kan det være svært at finde overskud til at lave sund og lækker hverdagsmad. At have langtidsholdbar mad derhjemme kan være nøglen til at gøre livet lettere for travle børnefamilier. Udover at spare tid og stress kan du også lettere undgå usunde fristelser og sikre, at familien altid har nem og næringsrig mad inden for rækkevidde.

Hvorfor er langtidsholdbar mad praktisk?

At have langtidsholdbar mad derhjemme er ikke kun en praktisk løsning for travle børnefamilier, men det kan også være med til at sikre, at madlavningen forbliver sund og nærende. Ved at have et bredt udvalg af langtidsholdbare basisvarer derhjemme kan du lettere undgå at blive fristet til fastfood eller take-away, når du efter en lang arbejdsdag har svært ved at finde overskud til at tage turen ned i dagligvarebutikken for at handle ind til aftensmaden. Også på dage, hvor der af den ene eller anden grund simpelthen bare ikke er tid til indkøbsture, er langtidsholdbar mad din redning, der kan gøre hverdagen lidt lettere. Ikke mindst kan langtidsholdbar mad være med til at minimere risikoen for madspild. Der er altså mange fordele at hente ved altid at have et solidt basislager af langtidsholdbar mad derhjemme.

Eksempler på langtidsholdbar mad

  • Pasta. Pasta er en alsidig og langtidsholdbar ingrediens, som du kan bruge til at lave utallige lækre pastaretter. Med pasta kan du for eksempel hurtigt tilberede retter som pasta med pesto og cherrytomater eller en klassisk spaghetti bolognese med hakkede tomater og kødsovs.
  • Ris. Ris er en god kilde til kulhydrater og er ofte perfekt som tilbehør til dine gryderetter. Prøv for eksempel at lave en lækker kylling- og grøntsagscurry med ris eller en simpel risotto med spinat eller svampe.
  • Bønner og kikærter. Dåser med bønner og kikærter er fulde af protein og fibre. Har du bønner eller kikærter liggende derhjemme i køkkenskabene, kan du lynhurtigt lave en lækker og sund salat ved at blande kikærter, agurk, tomat, spinat og fetaost. En fyldig bønnegryde er også et sikkert hit til de kødfrie dage.
  • Hakkede tomater. Dåser med hakkede tomater er en nøgleingrediens i mange gryderetter og saucer. Prøv for eksempel at lave en tomatbaseret pastasauce med løg og hvidløg, som du blander med pasta, eller lav en hurtig og velsmagende tomatsuppe med brødcrutoner og creme fraiche.
  • Frysevarer. Frysevarer såsom frosne grøntsagsblandinger er praktiske til de dage, hvor grøntsagsskuffen er tom og du ikke har tid til at handle ind, men gerne vil lave for eksempel en nem og sund wok-ret med grøntsager og kylling.

Ved altid at have disse langtidsholdbare basisvarer på lager kan du lynhurtigt sammensætte velsmagende og næringsrige måltider uden at måtte ty til hurtige, mindre sunde alternativer. Så næste gang tiden er knap, og sulten melder sig midt i ulvetimen, er langtidsholdbar mad din pålidelige redning.

Har du svært ved at finde tid og overskud til at lave god hverdagsmad i en travl hverdag? Med en måltidskasse kan du gøre det nemt at servere sund og lækker hverdagsmad for hele familien. Med frit valg mellem 60 forskellige retter hver uge er det ingen sag at sammensætte en inspirerende ugemenu, der vil imponere både store og små. Du slipper for tidskrævende planlægning og indkøb, og med bare få klik er madplanen klar og det hele leveres lige til din hoveddør.

Læs mere om RetNemt her