5 kreative måder at farve påskeæg

Giv dine påskeæg et kunstnerisk touch i år ved at udforske disse sjove og kreative måder at farve dine påskeæg med ingredienser, du har derhjemme. Vi viser dig hvordan her!

Hvorfor farver man påskeæg?

At farve påskeæg er en klassisk påsketradition, der vækker både glæde og kreativitet hos børn og voksne. At vælge farver, at eksperimentere med forskellige farveteknikker og dekorere æggene skaber en legende og sjov atmosfære, der samler familien og skaber hyggelige minder. Hos RetNemt har vi eksperimenteret med sjove og kreative måder at farve påskeæg med ingredienser, du formentlig allerede har derhjemme.

Er du klar til at tage del i denne farverige rejse? Så læs med, når vi guider dig gennem nogle af vores yndlingsmetoder til at farve påskeæg og viser dig, hvordan du kan bruge helt almindelige køkkeningredienser til at skabe unikke og festlige påskeæg.

Ingredienser:

 • Rødkål. Farve: Giver en overraskende og intens blå nuance.
 • Blåbær. Farve: Giver grågrøn eller blå-lilla nuance.
 • Kaffe. Farve: Giver en smuk dyb brun nuance.
 • Løgskaller. Farve: Giver en mild orangebrun eller rødbrun nuance.
 • Gurkemeje. Farve: Giver en intens gulorange nuance.
 • Æg
 • Hvidvinseddike
 • Vand

Fremgangsmåde:

 1. Udvælg én af ovenstående ingredienser og tilsæt i kogende vand og lad simre i 20 min.
 2. Tilsæt 1 tsk. hvidvinseddike.
 3. Si og lad afkøle.
 4. Kom kogte æg i glas og tilsæt væsken.
 5. Lad dem ligge natten over, tag dem op og lad dem tørre. Tip! Jo længere, du lader dem ligge i væsken, jo mere intens vil farven blive. Du kan derfor med fordel tage æggene op på forskellige tidspunkter for at opnå forskellige farvenuancer og -intensiteter med den samme ingrediens.
 6. Gentag processen med hver af de øvrige ingredienser.

Æggene, nu badet i naturlige farver, kan variere fra milde jordtoner til livlige og intense farver, afhængigt af de anvendte ingredienser og hvor længe de har ligget i væsken. Resultatet? En smuk samling af farverige påskeæg, der tilføjer en æstetisk appel og festlig atmosfære til dit påskebord.

5 kreative måder at farve påskeæg
Fra venstre: Påskeæg med farve af blåbær, løgskaller, gurkemeje, kaffe og rødkål. Som man kan se på billedet, varierer intensiteten af farverne, alt efter hvor længe æggene har ligget i væsken.

Vi håber, at disse kreative måder at farve påskeæg med ingredienser, du allerede har derhjemme, kan være kilde til masser af sjov og kreativitet, når du fejrer påske med venner og familie i år.

Vil du gøre påskeugerne ekstra smagfulde i år? Så lad dig inspirere af ugens menu hos RetNemt Måltidskasser, hvor du finder et stort udvalg af lækre og inspirerende retter, der kan sætte god smag på din påske.