Sund aftensmad

VI GØR DET NEMT AT SPISE SUNDT

Når man leverer hverdagsmaden har man også en forpligtelse til at sørge for at maden er sund!

KOSTRÅD OG VARIATION 

Sund på den fede måde!
Vi har taget udgangspunkt i de officielle danske kostråd. De er ment som en rettesnor til at få en sund balance i det du spiser og drikker i hverdagen. Men vi hylder at der skal være plads til både madglæde og et rimeligt aktivitetsniveau. Sund madplan

Du behøver ikke at bekymre dig om den ernæringsmæssige side af retterne. Vi har nemlig næringsværdiberegnet alle retterne og sørget for at de i vidt omfang lever op til kostrådene. Fedtenergiprocenten er således 27,5 % i gennemsnit for alle retterne og det samlede energiindhold 2900 kJ.

Skal du slanke dig er retterne altså i gennemsnit sundere end den danske gennemsnitskost, og hver uge er der retter med et ekstra lavt fedt- og energiindhold, som kan ses online på opskrifterne.

Variation er også vigtig når man taler om sund kost. Også det hjælper vi dig med. De 14 retter du hver uge kan vælge imellem spænder fra magert svinekød over masser af kylling til fisk og oksekød med tilbehør som ris, pasta, perlebyg, couscous, kartofler, quinoa m.m. Se alle vores måltidskasser her.

SUNDHED HANDLER OGSÅ OM VARERNE Sunde måltidskasser

Grove ingredienser (fuldkorn) indgår ofte for sundhedens skyld. Men der vil være retter, hvor det er almindelig hvid pasta og ris, for smagens skyld og for børnenes skyld.
Mindst 60 råvarer er altid økologiske. I 5 ugentlige retter garanterer vi, at 30-70 % af ingredienserne af landbrugsoprindelse er økologiske - opgjort i vægt.

Friske grøntsager er der mange af og i vores 'Grønne' retter er der altid mindst 250 g. Light-produkter bruger vi når rettens samlede næringsværdi kræver det - og omvendt tillader vi også fuldfede produkter (for smagens skyld!), når der ernæringsmæssigt er plads til det. Hver uge er der 2 retter med fisk eller skaldyr på menuen. Det gør det nemt at få mere fisk på aftensbordet.

Er du diabetiker eller allergiker er der varer, som du ikke tåler. Du kan i din tilmelding automatisk fravælge en del varer, og du kan altid på forhånd se alle ingredienser i opskrifterne, og få oplyst indholdsfortegnelsen på de sammensatte produkter vi benytter (f.eks. karrypasta og fiskesauce).

Se også alle vores opskrifter på aftensmad lige her

PORTIONERNE ER RET PÆNE

Vores måltidskasser er beregnet ud fra en passende måltidsstørrelse til 2, 3, 4 eller 6 voksne og er i gennemsnit lidt større end anbefalingerne. Hvis der er mindre børn i husstanden vil kasserne til 2 eller 4 normalt række til henholdsvis 3 eller 5. Er du single, ja så har du nem mad til to dage. Synes du der er mere end rigeligt til dig og din familie, så gem resterne til madpakkerne.

Eller som en kunde skrev til os: Størrelsen på 'madpakken' er perfekt. Lidt mindre end vi selv ville købe, men altid rigeligt til to voksne og et lille barn. Så kan vi jo lære lidt om, hvilke mængder man bør købe. Tine - Brønshøj (Red. anm.: Kunden køber måltidskasser til 2 personer).

Nogen vil gerne have store kød- eller fiskeportioner, og til jer tilbyder vi 6 af de ugentlige retter i en PLUS-udgave. Mod en lille merpris får I så mindst 33 % ekstra kød eller fisk i retten - f.eks. 450 g kylling til 2 personer.

SE ALLE RETTER
eller