Subcategory poster

Burger

Alle elsker burger og med burger på madplanen har du en vaskeægte favorit, der er afholdt af både store og små. Den version, man får på farten fra den lokale burgerbar, er uden tvivl god – men intet slår den hjemmelavede udgave.. Der er mange måder at gøre det på – den klassiske udgave med en hakkebøf eller en anderledes udgave med fx kylling eller med fisk. –. Når du laver burgeren selv, bliver den ikke bare friskere med lækre råvarer, men formentlig også sundere, fordi du ved lige præcis, hvad der er i den.

BURGER - HAKKEBØF, SALAT OG BOLLE

Den traditionelle burger, består af en hvid burgerbolle, med en hakkebøf, salatblade, agurk og tomat. Efterhånden er bacon og ost også blevet en fast bestanddel af burgeren, ligesom sauce i form af ketchup og/eller mayonnaise er helt uundværligt. Lige præcis hvornår burgeren, der egentlig er en forkortelse for hamburger, stammer fra, er der ikke præcis vished om. At den populære ret stammer fra den tyske by Hamburg, er dog ganske vist – og det er da også herfra, at navnet kommer af. Den moderne burger, som nok er den, vi kender allerbedst, er dog fra USA.

BURGERE FRA HELE VERDEN

Den klassiske udgave med hakkebøf, salat og ketchup, der serveres med kartoffelbåde, går man ikke fejl i byen med – men hvorfor ikke prøve en ny version? Dem er der nemlig rigtig mange af. På menukortene rundt omkring på landets burgerbarer er også kyllingeburger, som du naturligvis også kan lave selv. Prøv den i en variant med bacon.

NORDISKE BURGERE

En måde hvorpå du kan variere den burger, du serverer, er ved at ændre salaten, du fylder i den sammen med hakkebøffen. Lav fx en utraditionel burger med spidskålsgrønt, hvor agurker, tomater og ketchup er udeladt til fordel for spidskål og sennepsdressing. Et nordisk touch får også denne burger med rødbedepesto, da det er nordens råvarer, der er fremtrædende.

MED INSPIRATION FRA DET EKSOTISKE KØKKEN

Er du vild med det krydrede og eksotiske køkken? Selvom burgeren måske har oprindelse i USA og i den vestlige verden, kan den selvfølgelig også tilberedes med inspiration fra det orientalske køkken. Et bud herpå er med disse grillede thai-burgere med ananas-relish, der er godt krydret og smagfuld med østens smagsgiver som karry, mynte og ananas.

VEGETARBURGERE ER GODE BURGERE

Hvis ikke almindeligt oksekød falder i din smag, er det naturligvis ikke ensbetydende med, at du ikke kan lave en burger. Hvad end det skyldes smagspræferencer, vegetarisk livsstil eller noget helt tredje, kan du også tilberede en vegetarudgave af burgeren. Udskift kyllinge- eller hakkebøffen med en Portobello-svamp. For dem, der ikke er kød-, men dog fiskespisende, er fiskeburgere et oplagt valg. Der er mange forskellige måder at lave en god fiskeburger på, og du kan vælge lige den fisketype, du bedst kan li’. Se bare opskrifterne på grillet fiskeburger, der er lavet med mørksejfilet, avocadoburger med laks eller tunburger med syltede skalotteløg med wasabi og ingefær.