3 dages holdbarhed
Boller i selleri
med kartofler og persilleNy opskrift
Under 35 min
15 Ingredienser
Boller i selleri er en klassisk dansk ret fra 1800-tallet, bestående af kødboller i en selleri baseret hvid sauce. Rigtig husmandskost.
Boller i selleri er en klassisk dansk ret fra 1800-tallet, bestående af kødboller i en selleri baseret hvid sauce. Rigtig husmandskost.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Gluten·
- Mælk·
- Selleri·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Mel
- Olivenolie
- Peber
- Salt
- Smør
- Vand
Kartofler, små
400 g
Kruspersille
1 pk
Hakket gris & kalv
300 g
Løg
1 stk
Rasp
¾ pose
Timian
¼ pose
Pasteuriseret æg
1 bæger
Mælk
1 dl
Knoldselleri
⅓ stk
Grøntsagsbouillon
½ pose
Laurbærblad
1 stk
Vand
1½ dl
Mel
1½ spsk
Smør
1 spsk
Creme fraiche 38%
½ bæger
Æble
1 stk
Lys balsamico
1 spsk
Olivenolie
1 spsk
Rucola salat
50 g
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 913 kcal
- Fedt:
- 54 g
- Kulhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 44 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem. Skyl og hak persillen fint.
Rør kødet sejt med salt. Pil og riv løg. Tilsæt rasp, timian og æg. Rør mælk i lidt ad gangen, rør det hele godt igennem og lad det hvile i 5 min. Form farsen til kødboller på størrelse med en femkrone.
Skræl selleri, skyl det og skær det i tern på 1x1 cm. Bring en gryde i kog med vand, bouillon og laurbær. Kom forsigtigt kødboller og selleritern i og lad dem simre under låg i 5-6 min til de er faste. Tag kødbollerne og selleritern op og læg dem på en tallerken. Hæld væsken over i en skål. Gem gryden. Smelt smør i gryden, kom mel i og rør det sammen. Pisk væden i lidt ad gangen, tilsæt creme fraiche i og lad det småsimre i 3-4 min. Smag til med salt og peber. Kom kødboller og selleritern tilbage i gryden. Spæd til med lidt vand, hvis saucen er for tyk.
Skyl æble og skær i tern og kom det i en skål. Tilsæt balsamico og olivenolie, vend det hele med æbletern og rucola.
Vend kartoflerne med smør og hakket persille, server det med boller i selleri og salaten. Velbekommen.
Håber maden smager!