Boller i selleri med kartofler og persille
3 dages holdbarhed

Boller i selleri

med kartofler og persille
Ny opskrift
Under 35 min
15 Ingredienser
Boller i selleri er en klassisk dansk ret fra 1800-tallet, bestående af kødboller i en selleri baseret hvid sauce. Rigtig husmandskost.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Mel
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
  • Smør
  • Vand
Kartofler, små
400 g
Kruspersille
1 pk
Hakket gris & kalv
300 g
Løg
1 stk
Rasp
¾ pose
(Gluten, Hvede)
Timian
¼ pose
Pasteuriseret æg
1 bæger
(Æg)
Mælk
1 dl
(Mælk, Laktose)
Knoldselleri
⅓ stk
(Selleri)
Grøntsagsbouillon
½ pose
Laurbærblad
1 stk
Vand
1½ dl
Mel
1½ spsk
(Gluten, Hvede)
Smør
1 spsk
(Mælk, Laktose)
Creme fraiche 38%
½ bæger
(Mælk, Laktose)
Æble
1 stk
Lys balsamico
1 spsk
(Svovldioxid)
Olivenolie
1 spsk
Rucola salat
50 g
Næringsindhold (per portion)
Energi:
913 kcal
Fedt:
54 g
Kulhydrater:
63 g
Protein:
44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem. Skyl og hak persillen fint.
 Rør kødet sejt med salt. Pil og riv løg. Tilsæt rasp, timian og æg. Rør mælk i lidt ad gangen, rør det hele godt igennem og lad det hvile i 5 min. Form farsen til kødboller på størrelse med en femkrone. 
 Skræl selleri, skyl det og skær det i tern på 1x1 cm. Bring en gryde i kog med vand, bouillon og laurbær. Kom forsigtigt kødboller og selleritern i og lad dem simre under låg i 5-6 min til de er faste. Tag kødbollerne og selleritern op og læg dem på en tallerken. Hæld væsken over i en skål. Gem gryden. Smelt smør i gryden, kom mel i og rør det sammen. Pisk væden i lidt ad gangen, tilsæt creme fraiche i og lad det småsimre i 3-4 min. Smag til med salt og peber. Kom kødboller og selleritern tilbage i gryden. Spæd til med lidt vand, hvis saucen er for tyk. 
Skyl æble og skær i tern og kom det i en skål. Tilsæt balsamico og olivenolie, vend det hele med æbletern og rucola. 
Vend kartoflerne med smør og hakket persille, server det med boller i selleri og salaten. Velbekommen. 
Håber maden smager!