Klassisk salade nicoise
20-30
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Klassisk salade nicoise

Prøv denne franske klassiker - salade nicoise med den dejlige kombination af tun, æg, oliven og sprøde grøntsager og kartofler. En dejlig, smagfuld og nem ret.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • fisk,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Æg (Æg)
2 stk
Grønne bønner
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Tun i vand (Fisk)
1 dåse
Cherrytomater
250 g
Oliven
1 pakke
Rødløg
⅓ stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 615 kcal
  • Fedt 33 g
  • Kulhydrater 44 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Halvér kartoflerne og kog i letsaltet vand, der lige dækker i 12-15 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  2. Sæt æggene over i koldt vand, bring i kog og kog i 7-8 min. Skyl æggene i koldt vand og pil dem.
  3. Nip imens den hårde stilk af bønnerne og kog dem sammen med kartoflerne de sidste 5-7 min. Hæld vandet fra og lad køle lidt af.
  4. Skyl salaten, bræk den i store stykker og læg den på et fad eller i en stor skål.
  5. Fordel kartofler og bønner over salaten. Hæld væden fra tunen og fordel den på salaten. Skyl og halvér tomaterne og læg dem oven på tunen.
  6. Hæld væden fra oliven og fordel efter lyst over salaten (eller servér dem ved siden af). Pil løg, halvér det, skær i tynde skiver og fordel løg over salaten. Del æggene i kvarte og fordel dem øverst på salaten.
  7. Vinaigrettedressing: Bland eddike, sennep og 2 spsk olie godt og smag til med lidt salt og peber. Hæld dressingen over salaten lige inden servering.