Sweet 'n sour med kylling
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Sweet 'n sour med kylling

3.96 (170)
Under 35 min
12 Ingredienser
En rigtig skøn klassisk, asiatisk sweet and sour ret med kylling og ananas. Enkelt, lækkert og nemt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Mælk
    ·
  • Svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Salt
  • Sukker
Basmatiris
200 g
Pasteuriseret æggehvide
½ bæger
(Æg)
Saucejævner
1 spsk
(Mælk, Laktose)
Kyllingeinderfilet
300 g
Hvidløg
2 fed
Hvidvinseddike
1½ spsk
(Svovldioxid)
Tomatpuré
1 spsk
Chiliflager
⅓ tsk
Grøn peber
1 stk
Rød peber
1 stk
Løg
¾ stk
Ananas i tern
100 g
Næringsindhold (per portion)
Energi:
681 kcal
Fedt:
5 g
Kulhydrater:
110 g
Protein:
50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
Bland æggehvide, saucejævner og ½ tsk salt i en skål. Vend kyllingen i blandingen og lad stå.
 Kom presset hvidløg, vineddike, tomatpuré, 1½ dl vand, 1-1½ spsk sukker, ½ tsk salt og chiliflager TIP: Spar på chilien, hvis du ikke vil have retten for stærk, i en lille gryde og kog ved lav varme 5 min.
Skyl og rens peberfrugt og skær i tern. Pil løg og skær i tynde både.
Varm lidt olie op i en wok eller sauterpande og brun kyllingen af på alle sider. Tag kyllingen af panden og steg peberfrugt og løg i 1 min. Tilsæt  sur-sød saucen og ananas med væde og kog op.
Tilsæt kyllingen, når saucen koger og lad det simre med i ca. 4 min. til kyllingen er gennemstegt og saucen er tyknet lidt.
Servér retten med ris til. Spis evt. retten med spisepinde, hvis du skulle have dem i skuffen.
Håber maden smager!