Kyllingedeller med frisk råkostsalat, kartofler og persillesovs
25-35
2 dages holdbarhed

Kyllingedeller med frisk råkostsalat, kartofler og persillesovs

Super børnevenlig ret med lækre kyllingedeller, en frisk råkostsalat med æble og gulerod, serveret med små kogte kartofler og klassisk persillesovs.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Mel
  • Olie
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Kruspersille
¾ pakke
Solo hvidløg
⅓ stk
Hakket kylling
300 g
Rasp (Gluten, Hvede)
1½ spsk
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Letmælk (Mælk, Laktose)
2½ dl
Gulerod
3 stk
Æble
1 stk
Appelsin
½ stk
Rosiner
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 629 kcal
  • Fedt 14 g
  • Kulhydrater 80 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  2. Kyllingedeller: Skyl og hak persille. Pil og pres hvidløg. Rør kylling, hvidløg, rasp, æg, salt, peber og 1 spsk hakket persille (Gem resten til sovsen) til en jævn fars. Form farsen med en ske. Steg dellerne i lidt olie på en pande ca. 6 min. på hver side, de skal være gennemstegte.
  3. Persillesauce: Pisk ½ dl mælk og 1 spsk mel til en jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i lidt ad gangen. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 min. Kom 5 g smør i. Smag til med salt og peber og kom resten af persillen i sovsen.
  4. Råkostsalat: Skræl gulerødder. Skyl æble, skær i kvarte og fjern kernehus. Riv begge dele groft. Pres saft af appelsin og vend med gulerod, æble og rosiner.
  5. Hæld vandet fra kartoflerne og servér med kyllingedeller, råkostsalat og persillesovs.