Varmrøget laks med citronstegt blomkål og perlespeltsalat
25-35
5 dages holdbarhed

Varmrøget laks med citronstegt blomkål og perlespeltsalat

Fyldig salat med perlespelt, varmrøget laks og citronstegt blomkål serveret med en dejlig cremet dressing, det smager skønt og mætter godt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • fisk,
  • mælk,
  • selleri,
  • spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Perlespelt (Gluten, Spelt hvede)
170 g
Blomkål
½ stykke
Squash
½ stk
Rødløg
1 stk
Solo hvidløg
⅓ stk
Timian
1 tsk
Citron
½ stk
Varmrøget laks (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Dild, frisk
½ pose
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 831 kcal
  • Fedt 37 g
  • Kulhydrater 78 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 250°C (Varmluft).
  2. Opløs bouillon i 4 dl kogende vand i en gryde. Kom perlespelt i og kog ca. 20 min. alt efter hvor meget bid, du vil have. Hæld overskydende vand fra.
  3. Skyl blomkål og squash. Pil rødløg og hvidløg. Skær blomkål i små buketter, squash i grove tern og rødløg i tynde både.
  4. Læg squash og løg i et ovnfast fad. Bland godt med olivenolie, timian, salt og peber. Sæt fadet øverst i ovnen i 7-10 min. eller til grøntsagerne har taget farve.
  5. Steg blomkål i lidt olivenolie på en varm pande i 3-4 min. Riv citronskal over, drys med en smule salt og tag af varmen.
  6. Læg perlespelten i en skål. Bland med 1 spsk olivenolie, citronsaft, presset hvidløg og de ovnstegte grøntsager. Pluk laksen og bland den let med resten.
  7. Hak dild fint og bland med creme fraiche. Smag til med salt og peber og servér til speltsalat og blomkål.