Varmrøget laks med citronstegt blomkål og perlespeltsalat
5 dages holdbarhed

Varmrøget laks med citronstegt blomkål og perlespeltsalat

4.01 (116)
Under 35 min
11 Ingredienser
Fyldig salat med perlespelt, varmrøget laks og citronstegt blomkål serveret med en dejlig cremet dressing, det smager skønt og mætter godt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
Grøntsagsbouillon
½ pose
(Selleri)
Perlespelt
170 g
(Gluten, Spelt hvede)
Blomkål
½ stykke
Squash
½ stk
Rødløg
1 stk
Solo hvidløg
⅓ stk
Timian
1 tsk
Citron
½ stk
Varmrøget laks (har været frosset)
2 stk
(Fisk)
Dild, frisk
½ pk
Creme fraiche
1 dl
(Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
831 kcal
Fedt:
37 g
Kulhydrater:
78 g
Protein:
46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 250°C (Varmluft).
Opløs bouillon i 4 dl kogende vand i en gryde. Kom perlespelt i og kog ca. 20 min. alt efter hvor meget bid, du vil have. Hæld overskydende vand fra.
Skyl blomkål og squash. Pil rødløg og hvidløg. Skær blomkål i små buketter, squash i grove tern og rødløg i tynde både.
Læg squash og løg i et ovnfast fad. Bland godt med olivenolie, timian, salt og peber. Sæt fadet øverst i ovnen i 7-10 min. eller til grøntsagerne har taget farve.
Steg blomkål i lidt olivenolie på en varm pande i 3-4 min. Riv citronskal over, drys med en smule salt og tag af varmen.
Læg perlespelten i en skål. Bland med 1 spsk olivenolie, citronsaft, presset hvidløg og de ovnstegte grøntsager. Pluk laksen og bland den let med resten.
Hak dild fint og bland med creme fraiche. Smag til med salt og peber og servér til speltsalat og blomkål.
Håber maden smager!