Kylling korma med sesam stegte gulerødder
30-40
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Kylling korma med sesam stegte gulerødder

Mild indisk karry med cashewnødder, kokosmælk og yoghurt. Serveret med ris.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • nødder,
  • selleri,
  • sesamfrø

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Saltede cashewnødder (Nødder)
1½ spsk
Solo hvidløg
½ stk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
½ dl
Tikka masala krydderi
½ spsk
Garam masala
1 tsk
Gurkemeje
1 tsk
Kyllingebryst
280 g
Gulerod
2 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1½ spsk
Løg
1 stk
Kokosmælk
1 dl
Tomatpuré
2½ spsk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 838 kcal
  • Fedt 23 g
  • Kulhydrater 107 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Du kan med fordel marinere kødet 2-4 timer på køl, hvis du har tid.

  1. Ovn: Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
  2. Ris: Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.  
  3. Cashewnødder: Kom nødderne i en skål og hæld kogene vand over, så det lige dækker.
  4. Kylling: Pil hvidløg og pres det. Rør det sammen med yoghurt, tikka masala, garam masala og gurkemeje. Skær kyllingen i tern 2x2 cm. Bland det med yoghurten og lad marinere i 5 min.
  5. Gulerødder: Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie. Drys sesam over og krydr med salt og peber. Bag dem i 12-14 min.
  6. Kormasauce: Pil løg og skær det i tern. Varm en gryde op med lidt olie og svits løgene i ca. 5 min. til det får lidt farve. Tilføj kokosmælk, tomatpuré, bouillon, ½ dl vand, salt og peber. Sigt vandet fra cashewnødderne og kom dem i. Kog det i 3 min. og blend det med en stavblender. Kom kyllingen i og lad det simre 10-12 min.
  7. Anret: Hak koriander. Servér korma med ris og de sesamstegte gulerødder. Drys det hele med koriander.