Grøntsagsbolognese med fuldkornspenne
30-40
Vegetar
4 dages holdbarhed

Grøntsagsbolognese med fuldkornspenne

Skøn vegetarisk bolognese med masser af smag og serveret med fuldkornspasta og revet ost. Perfekt til en kødfri dag for hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Det skal du bruge

Champignon
125 g
Løg
1 stk
Solo hvidløg
1 stk
Knoldselleri (Selleri)
⅓ stk
Revet gulerod
200 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Græsk krydderiblanding
2 tsk
Tomatpuré
2 spsk
Hakkede tomater
1 dåse
Lys balsamico (Svovldioxid)
1 spsk
Løvstikke
1 drys
Fuldkornspasta (Gluten, Hvede)
200 g
Revet cheddar (Mælk, Laktose)
70 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 781 kcal
  • Fedt 26 g
  • Kulhydrater 108 g
  • Protein 28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Rens champignon og hak dem groft. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl selleri og riv det groft. Opløs bouillon i 2½ dl kogende vand.
  2. Varm en gryde med 1-2 spsk olie. Kom alle grøntsagerne i og steg ved middel varme 3-4 min. under omrøring.
  3. Tilsæt græsk krydderi, tomatpuré og hakkede tomater, halvdelen af bouillonen, balsamico, 1 tsk salt, 1 tsk sukker og ½ tsk peber og lad det simre under låg ved svag varme ca. 10 min.
  4. Sæt imens en gryde med rigeligt vand over til spaghettien. Tilsæt ½ tsk salt og spaghetti, når det koger og kog uden låg ca. 10 min.
  5. Tilsæt mere bouillon til bolognesen, alt efter hvor tyk du ønsker sovsen og smag den til med salt og peber.
  6. Skyl løvstikke og pluk den eller hak det groft. Hæld spaghettien i en sigte, dryp af og hæld det i en skål og dryp med lidt olie (gerne olivenolie).
  7. Blend evt. bolognesen med en stavblender, så det bliver mere findelt. Drys med løvstikke og servér med spaghetti og revet ost. TIP: Du kan også blande spaghettien med bolognesen inden servering.