Bowl med kylling, quinoa og auberginepuré
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Bowl med kylling, quinoa og auberginepuré

Ny opskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Her får du den glaserede kylling med lækkert tilberedte grøntsager og en cremet auberginepuré.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Soja
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
Quinoa-mix
1¼ pose
Aubergine
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Gulerod
3 stk
Agurk
½ stk
Æbleeddike
1 spsk
(Svovldioxid)
Kyllingebryst
280 g
Sojasauce
2 spsk
(Gluten, Soja, Hvede)
Tahin
1 tsk
(Sesamfrø)
Sumak
½ tsk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
583 kcal
Fedt:
22 g
Kulhydrater:
51 g
Protein:
46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog quinoa i 2½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg ca. 3 min.
Tænd ovnen og varm op til 180°C (Varmluft). Skær aubergine i tern og læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med hvidløg i skal. Bag det i ovnen ca. 18 min.
Skræl og skær gulerødderne i stave ca. 1x5 cm. Kom 1 spsk olie eller 10 g smør på panden og steg gulerodsstavene til de får lidt farve. Kom 2 spsk vand ved og damp dem i ca. 2 min, de skal kun akkurat være møre. Smag til med salt og peber og sæt til side.
Skyl agurk og skær den i tern og kom dem i en skål. Tilsæt æbleeddike og lidt salt og lad det trække indtil servering.
Skær kyllingen i strimler og brun dem af i lidt olie på en pande ved høj varme i ca. 2 min. Når de har fået stegeskorpe tilsættes soja og lige så meget vand. Skru ned og lad sojaen glasere strimlerne i yderligere 2-3 min. Hold det lunt til servering.
Blend aubergine og bagt hvidløg (uden skal) med tahin, ½ spsk olie og evt. lidt vand til en passende cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Fordel quinoa i midten af et stort fad med kant/bowl og læg de forskellige ting rundt om. Drys med sumac til sidst.
Håber maden smager!