Bowl med kylling, quinoa og auberginepuré
25-35
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Bowl med kylling, quinoa og auberginepuré

Her får du den glaserede kylling med lækkert tilberedte grøntsager og en cremet auberginepuré.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • soja,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Quinoa mix
1¼ dl
Aubergine
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Gulerod
3 stk
Agurk
½ stk
Æbleeddike (Svovldioxid)
1 spsk
Kyllingebryst
280 g
Sojasauce (Gluten, Soja, Hvede)
2 spsk
Tahin (Sesamfrø)
1 tsk
Sumak
½ tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 583 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 51 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog quinoa i 2½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg ca. 3 min.
  2. Tænd ovnen og varm op til 180°C (Varmluft). Skær aubergine i tern og læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med hvidløg i skal. Bag det i ovnen ca. 18 min.
  3. Skræl og skær gulerødderne i stave ca. 1x5 cm. Kom 1 spsk olie eller 10 g smør på panden og steg gulerodsstavene til de får lidt farve. Kom 2 spsk vand ved og damp dem i ca. 2 min, de skal kun akkurat være møre. Smag til med salt og peber og sæt til side.
  4. Skyl agurk og skær den i tern og kom dem i en skål. Tilsæt æbleeddike og lidt salt og lad det trække indtil servering.
  5. Skær kyllingen i strimler og brun dem af i lidt olie på en pande ved høj varme i ca. 2 min. Når de har fået stegeskorpe tilsættes soja og lige så meget vand. Skru ned og lad sojaen glasere strimlerne i yderligere 2-3 min. Hold det lunt til servering.
  6. Blend aubergine og bagt hvidløg (uden skal) med tahin, ½ spsk olie og evt. lidt vand til en passende cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
  7. Fordel quinoa i midten af et stort fad med kant/bowl og læg de forskellige ting rundt om. Drys med sumac til sidst.