Lammeculotte med kartoffelkompot og salat
45-55
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Lammeculotte med kartoffelkompot og salat

Flot gæsteret eller ren weekend-forkælelse? Retten er udviklet med afsæt i Det Ny Nordiske Køkken. Lammeculotterne serveres med skysauce, kartoffelkompot og en sprød smagfuld salat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Lammeculotte
300 g
Solo hvidløg
⅓ stk
Timian, frisk
1 drys
Skalotteløg
1 stk
Rødvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
¼ pose
Honning
2 tsk
Saucejævner (Mælk, Laktose)
1 spsk
Kartofler
400 g
Citron
½ stk
Høvlet peberrod (Svovldioxid)
½ bæger
Bredbladet persille
½ pakke
Forårsløg
1 stk
Æbleeddike (Svovldioxid)
1 spsk
Grov sennep (Sennep, Svovldioxid)
1 spsk
Spidskål
⅓ stk
Kørvel
1 drys
Babyspinat
30 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 697 kcal
  • Fedt 37 g
  • Kulhydrater 55 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 180°C (Varmluft). Brun lammeculotten grundigt på alle sider på en varm pande, start med fedtsiden. Pil og knus hvidløg.
  2. Læg culotten i et ovnfast fad og krydr med hvidløg, timian, salt og peber. Steg culotten i ovnen 12-14 min. så den er svagt rød i midten. Lad hvile tildækket i ca 5-10 min. Gem stegesaften til saucen.
  3. Sauce: Pil skalotteløg og hak fint. Steg i smør ved svag varm uden det bruner. Tilsæt vineddike og kog ned til det halve. Tilsæt 2 dl vand, bouillon, stegesaft og honning og kog ind til ¾ mængde. Smag til med salt og peber. Tilpas evt. konsistensen med lidt saucejævner.
  4. Kartoffelkompot: Kog kartoflerne møre i ca. 20 min. Lad trække i 5 min. Hæld vandet fra og køl af ca. 2 min. Riv citronskal og hak peberrod i mindre stykker. Skyl og hak persille. Mos kartoflerne groft. Vend med 1 spsk smør, citronskal og peberrod. Smag til med salt og peber.
  5. Dressing: Skær forårsløg i fine skiver. Bland æbleeddike, sennep, 1 spsk olie, ½ tsk sukker og forårsløg sammen. Smag til med salt og peber.
  6. Salat: Snit spidskål meget fint. Pluk kørvel groft. Kom spinat, kål og kørvel i koldt vand. Sigt vandet fra det grønne og tør det, evt. i en salat slynge. Vend grønsagerne med dressingen.
  7. Skær lammeculotten i tynde skiver og servér med salat og kartoffelkompot. Drys med hakket persille ved servering.