Moqueca - Brasiliansk fiskegryde med peberfrugt og kokos
25-35
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Moqueca - Brasiliansk fiskegryde med peberfrugt og kokos

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • fisk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olivenolie
  • Peber

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Mørksejfilet (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Lime
¾ stk
Grøn chili
½ stk
Skalotteløg
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Grøn peber
½+½ stk
Paprika
1 tsk
Hakkede tomater
½ dåse
Kokosmælk
2 dl
Hønsebouillon (Æg, Selleri)
½ pose
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 805 kcal
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrater 92 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg i ca. 10 min.
  2. Skær fisken i tern 3x3 cm. og læg i en skål. Skyl lime og riv skallen fint. Skær den grønne chili i tynde skiver. Bland chili, limeskal, lidt salt og saft af ½ lime. Kom blandingen over fisken og vend godt rundt. Skær resten af limen i både til servering. 
  3. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær halvdelen af peberfrugten i grove tern. Varm en gryde op med ½ spsk olivenolie og steg løg, hvidløg og peberfrugt i ca. 2 min. Tilsæt paprika, tomat, kokosmælk, bouillon og lidt peber. Kog i 5 min.
  4. Tilsæt fisken og kog med i ca 2 min. til fisken er klar. Smag til med salt og peber.
  5. Skær resten af peberfrugten i små tern. Hak koriander groft. Servér moqueca med ris toppet med grøn peber og koriander.