Svampestroganoff med ovnbagte kartoffelbåde
30-40
Vegetar
4 dages holdbarhed

Svampestroganoff med ovnbagte kartoffelbåde

En nem ret, der med en cremet tomatsauce og sprøde bagte kartoffelbåde hitter hos både vegetarer og kødspisende.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Smør
  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Solo hvidløg
½ stk
Bagekartoffel
2 stk
Belugalinser (Gluten, Hvede)
60 g
Løg
½ stk
Portobello-svampe
200 g
Champignon
125 g
Rød peber
1 stk
Babyspinat
100 g
Kruspersille
1 drys
Tomatpuré
1 spsk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Fløde (Mælk, Laktose)
1¼ dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 788 kcal
  • Fedt 37 g
  • Kulhydrater 90 g
  • Protein 24 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Pil og hak hvidløg.
  2. Ovnbagte kartoffelbåde: Skyl kartoflerne og skær dem i både. Fordel kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir. Vend dem med lidt olie, halvdelen af det hakkede hvidløg (gem resten til senere), salt og peber. Bag kartoffelbådene i ovnen i 20-25 min. til de er møre og gyldne.
  3. Belugalinser: Skyl linserne i koldt vand i en sigte. Kog 5 dl letsaltet vand op i en gryde og tilsæt linserne. Kog dem under låg i ca. 16 min. til de er møre. Sigt vandet fra.
  4. Pil og hak løg. Rengør svampene og skær dem i skiver. Fjern kerner fra peberfrugten og skær i strimler. Skyl spinaten. Skyl, tør og hak persillen fint.
  5. Svampestroganoff: Varm lidt olie op til middelvarme i en gryde og tilsæt løgene. Steg dem i ca. 3 min. til de er klare. Kom løgene op i en lille skål. Skru op for varmen og steg svampene i 3-4 min. til de har afgivet væske. Tilsæt 1 spsk smør og steg yderligere 1-2 min. så svampene tager farve. Tilsæt de stegte løg, resten af hvidløget, tomatpuré og peberfrugt og lad det stege i 3 min. Tilsæt ½ dl vand, bouillon og piskefløde. Kog op og lad det simre i 6-8 min. Tilsæt linser og spinat, når der er 1-2 min. tilbage af kogetiden. Smag til med salt og peber.
  6. Drys hakket persille over ved serveringen.