Stegt flæsk med persillesovs
25-35
5 dages holdbarhed

Stegt flæsk med persillesovs

En rigtig dansk klassiker, der slet ikke er så fedtholdig, som mange tror. Serveres med kartofler og persillesauce, lige som den skal. Velbekomme.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Mel
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Svinebryst i skiver
400 g
Letmælk (Mælk, Laktose)
2 dl
Kruspersille
1 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 899 kcal
  • Fedt 64 g
  • Kulhydrater 40 g
  • Protein 40 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog kartofler i rigeligt letsaltet vand ca. 20 min. til de er møre.
  2. Krydr kødet med salt og peber. Varm en pande op ved god varme. Brun kødet ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme. Vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 min. TIP: Du kan også stege flæsket i ovnen i en bradepande med bagepapir, så skal du tænde ovnen (ikke varmluft) på 250 grader. De skal have 15-20 min. men hold øje med dem.
  3. Sovs: Pisk ½ dl mælk og 1 spsk mel til en jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i og bring i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 min. Kom 1 tsk smør i. Smag til med salt og peber.
  4. Skyl og hak persillen fint og kom den i sovsen. Servér med flæsk og kartofler.