Koldrøget laks med citronstegt blomkål og bulgursalat
20-30
5 dages holdbarhed

Koldrøget laks med citronstegt blomkål og bulgursalat

Fyldig salat med bulgur, røget laks og citronstegt blomkål serveret med en dejlig cremet dressing, det smager skønt og mætter godt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • fisk,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Bulgur (Gluten, Hvede)
175 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Blomkål
½ stykke
Squash
½ stk
Rødløg
1 stk
Solo hvidløg
⅓ stk
Timian
1 tsk
Citron
½ stk
Røget laks (har været frosset) (Fisk)
200 g
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Dild
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 791 kcal
  • Fedt 35 g
  • Kulhydrater 78 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 250°C (Varmluft).
  2. Hæld bulgur i en gryde med 3½ dl vand tilsat bouillon og kog 10 min. Sluk og lad stå på eftervarmen til retten er klar til servering. Hæld evt. overskydende vand fra.
  3. Skyl blomkål og squash, pil rødløg og hvidløg. Skær blomkål i små buketter, squash i grove tern og rødløg i tynde både.
  4. Læg squash og løg i et ovnfast fad. Bland godt med olivenolie, timian, salt og peber. Sæt fadet øverst i ovnen i 12 min. eller til grøntsagerne har taget farve.
  5. Steg blomkål i lidt olivenolie på en varm pande i 3-4 min. Riv citronskal over, drys med en smule salt og tag af varmen.
  6. Læg bulguren i en skål. Bland med 1 spsk olivenolie, citronsaft, presset hvidløg og de ovnstegte grøntsager. Pluk laksen og bland den let med salaten.
  7. Bland dressing af creme frisk og dild og smag til med salt og peber. Servér til salat og blomkål.