Svampepizza med gorgonzola og fennikelsalat
20-30
Vegetar
3 dages holdbarhed

Svampepizza med gorgonzola og fennikelsalat

Spændende hvid pizza med skøn gorgonzola hvortil der er en frisk fennikelsalat med æbler.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • byg,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Mel

Det skal du bruge

Pizzadej fuldkorn (Gluten, Byg, Hvede)
400 g
Løg
½ stk
Østershatte
75 g
Champignon
125 g
Gorgonzola (Mælk, Laktose)
80 g
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
½ dl
Oregano
1 tsk
Solo hvidløg
½ stk
Citron
½ stk
Fennikel
½ stk
Æble
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 770 kcal
  • Fedt 17 g
  • Kulhydrater 123 g
  • Protein 32 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Tag dejen ud af køleskabet ca. ½ time før, hvis du har tid.

  1. Tænd ovnen på 225ﹾ varmluft og lad pladerne blive varme i ovnen. Del dejen i 2 eller lav 1 stor pizza. Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord og læg den færdige bund på et stykke bagepapir.
  2. Skær løg og svampe i skiver. Varm lidt olivenolie op i en pande og steg løg, svampe og presset hvidløg ved høj varme i 2-3 min. Krydr med salt og peber.
  3. Fordel græsk yoghurt på bundene og herefter de stegte svampe, løg og gorgonzola i små stykker. Træk pizzaen over på de varme bageplader og bag dem i 12-15 min. til osten er smeltet og bunden gennembagt.
  4. Skyl citron, fennikel og æble. Riv skallen af ½ citron fint. Skær ½ fennikel i tynde skiver TIP: Brug evt. et mandolinjern. Skær ½ æble i tern uden kernehuset. Bland æble og fennikel i en skål med citronskal og -saft, ½ tsk olivenolie, salt og peber.
  5. Drys den nybagte pizza med oregano og servér med fennikelsalaten.