Rissalat med tun og grønt
30-40
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Rissalat med tun og grønt

Insalata di riso. Italiensk rissalat med tun, oliven, forårsløg og basilikum.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • fisk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Fuldkornsris
200 g
Rødløg
½ stk
Tomat
1 stk
Rød peber
½ stk
Forårsløg
1 stk
Tun i vand (Fisk)
1 dåse
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Citron
½ stk
Dild
1 drys
Basilikum
1 drys
Aioli (Æg)
50 pakke
Oliven
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 864 kcal
  • Fedt 43 g
  • Kulhydrater 86 g
  • Protein 33 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Sæt ris over i 4 dl vand med lidt salt. Kog med låg i 30 min. Sluk og lad trække. Skyl risene i koldt vand til de er kølet af. Kom dem i en sigte og lad dryppe godt af.
  2. Rissalat: Pil rødløg og hak det fint. Skær tomat i tern. Rens peberfrugt og skær i tern. Skær forårsløg i tynde skiver. Kom det hele i en skål med oliven og bland med risene.
  3. Kom tun i en sigte og dræn det for vand. Riv det i mindre stykker og bland i rissalaten.
  4. Dressing: Bland 1½ spsk olivenolie med hvidvinseddike og fintrevet citronskal. Smag til med lidt salt og peber og hæld i salaten.
  5. Hak dild fint. Riv basilikum i mindre stykker. Vend begge dele i salaten.
  6. Skær citron i kvarte og servér med rissalaten. Tegn med aioli henover salaten.