Rosmarinkylling med agurkesalat og sauce verte
25-35
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Rosmarinkylling med agurkesalat og sauce verte

Kylling med rosmarin, citron og en hurtig hjemmelavet agurkesalat, det er mormor mad med et twist. Serveres med kogte kartofler og en kold sauce verte.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Rosmarinkylling med agurkesalat

Kartofler
400 g
Kyllingebryst
2 stk
Citron
½ stk
Rosmarin, frisk
1 drys
Agurk
½ stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
3 spsk
Kruspersille
1 drys
Purløg
1 drys
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1½ dl
Hjertesalat
1 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 454 kcal
  • Fedt 11 g
  • Kulhydrater 46 g
  • Protein 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Kog kartoflerne i en gryde med låg akkurat dækket med vand tilsat 1 tsk salt ca. 15 min.
  2. Dryp kyllingen med citronsaft og drys med hakket rosmarin, salt og peber. Læg kyllingen på en bageplade med bagepapir og steg det i ovnen i ca. 20 min.
  3. Agurkesalat: Skyl agurk og skær i tynde skiver. Bland vineddike, 3 spsk sukker, ½ tsk salt og ¼ tsk peber i en skål og vend agurken i. Lad det stå og rør i det et par gange undervejs.
  4. Sauce verte: Skyl og hak persille og klip purløg fint. Rør urterne sammen med yoghurt og smag til med salt og peber.
  5. Skyl salat og del i grove stykker. Servér kyllingen med agurkesalat, kartofler, salat og kold sauce.