Græsk hakkebøf med patatas bravas og tomatsalat
25-35
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Græsk hakkebøf med patatas bravas og tomatsalat

Let krydret hakkebøf og tomatsalat med basilikum, salatost og løg. Stegte kartofler med røget paprika hertil aioli. Grækenland møder Spanien i denne ret.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie
  • Olie

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Røget paprika
1 tsk
Hakket oksekød
300 g
Græsk krydderiblanding
1 spsk
Rødløg
½ stk
Tomat
1 stk
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
50 g
Basilikum
1 drys
Oregano
½ spsk
Aioli (Æg)
50 pakke
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 762 kcal
  • Fedt 50 g
  • Kulhydrater 40 g
  • Protein 38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ovn: Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Patatas bravas: Del kartoflerne i halve og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend godt rundt med ¾ spsk olivenolie, røget paprika, salt og peber. Bag i ovnen i 15-20 min.
  3. Hakkebøf: Kom kødet i en skål, rør det med græsk krydderi og form til bøffer. Brun hurtigt bøfferne ved høj varme på en stegepande med lidt olie. Steg dem færdige 5-6 min. på hver side ved middelvarme. Krydr med salt og peber.
  4. Tomatsalat: Pil løg og skær i tynde skiver. Skyl tomat og skær i skiver. Bland begge dele og smuldr salatost let henover. Riv eller skær basilikum og kom ved. Tilsæt oregano, salt, peber og lidt marinade fra osten (eller olivenolie) og vend sammen.
  5. Anret: Servér hakkebøf med tomatsalat og patatas bravas med aioli til at dyppe i.