Lahb Gai - stegt kyllingesalat
30-40
Laktosefri
Glutenfri
2 dages holdbarhed

Lahb Gai - stegt kyllingesalat

Prøv denne lækre Lahb Gai (stegt kyllingesalat) med inspiration fra Laos.

Ingredienser

Allergener
 • Fisk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

 • Salt
 • Peber
 • Olie

Det skal du bruge

Vildrisblanding
180 g
Hakket kylling
300 g
Mynte
½ drys
Peanuts
60 g
Sukkerærter
75 g
Skalotteløg
2 stk
Lime
1 stk
Fiskesauce (Fisk)
1½ spsk
Chiliflager
1 tsk
Agurk
½ stk
Sød chilisauce
½ dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
 • Energi 832 kcal
 • Fedt 27 g
 • Kulhydrater 97 g
 • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis ikke du kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

 1. Kom 2 spsk rå ris på en tør pande og rist dem til de er gyldne ca. 8 min. Pas på de ikke brænder på. Lad dem køle af og blend dem groft. Alternativt brug en morter. Kog resten af risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
 2. Varm ½ spsk olie ved høj varme i en dyb pande eller wok og steg kyllingekødet. Rør og del kødet jævnligt, så det løsner sig fra hinanden. Steg det, så det er gennemstegt men uden at den får for meget farve ca. 5-6 min. Det skal gerne ende med stadig at være saftigt, så kog endelig ikke saften væk.
 3. Skyl, tør og hak imens mynte. Hak peanuts groft. Skold ærterne og skær dem over skråt på midten. Pil løg og skær i tynde skiver.
 4. Skru helt ned for varmen, tilsæt løg til kyllingen og vend dem godt rundt med kødet. Riv limeskal og pres saften og tilsæt sammen med fiskesauce. Kom det ristede rispulver i. Det tykner saften lidt og giver en dejlig ristet smag. Tilsæt chiliflager og smag til med groftkværnet peber. Salt er ikke nødvendigt, da fiskesaucen er meget salt.
 5. Skyl agurk og skær i tern. Bland hakket mynte i kødet, drys med peanuts, ærter og agurk. Servér med de kogte ris og sød chilisauce.