Medister med grønlangkål og kartofler
30
5 dages holdbarhed

Medister med grønlangkål og kartofler

En klassiker fra husmor køkkenet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Smør
  • Olie
  • Mel

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Medisterpølse
2 stk
Æble
1 stk
Piskefløde (Mælk, Laktose)
2½ dl
Snittet grønkål
100 g
Muskatnødpulver
⅛ tsk
Dijon sennep (Sennep, Svovldioxid)
2 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1133 kcal
  • Fedt 87 g
  • Kulhydrater 58 g
  • Protein 29 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  2. Medister/æbler: Varm en stegepande op med lidt smør. Steg pølsen på begge sider i ca. 15 min. ved middelhøj varme. Fjern kernehuset fra æblerne og skær i både. Steg dem på den samme pande i ca. 4-5 min. til de får lidt farve.
  3. Grønlangkål: Smelt 1 spsk smør i en gryde, tilsæt 1½ spsk mel og pisk det godt sammen. Tilfør fløde og ¾ dl vand lidt ad gangen og kog det sammen 3-4 min under omrøring. Hvis saucen klumper gør det ikke noget, brug en stavblender til at samle den. Varm en pande op med lidt olie, steg grønkålen i ca. 2 min. Kom den op i saucen sammen med muskatnødpulver. Smag til med sukker, salt og peber.
  4. Servér medister med stegte æbler, kartofler, grønlangkål og sennep.