Jollof-rice med kylling
35-40
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Jollof-rice med kylling

Traditionel vestafrikansk ret, der er dejlig krydret og her lavet med kylling.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Kyllingelårsteak
350 g
Peberfrugt rød
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Hvidløg solo
½ stk
Ingefær
15 g
Chili rød
½ stk
Karry
1½ tsk
Timian
1 tsk
Bouillon, Høns
½ pose
Hakkede tomater
200 g
Ris hvide
200 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 727 kcal
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 94 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Brun kyllingen af på begge sidder i lidt olie i en tykbundet gryde, gerne en, der kan tåle at komme i ovnen. Tag kyllingerne op af gryden når de er brunet godt af og læg dem på en tallerken.
  3. Skyl peberfrugt og skær den i strimler. Pil løg og hak det groft. Pil hvidløg og hak det fint. Skræl ingefær og riv det. Skyl og hak chili groft.
  4. Kom løg og hvidløg i gryden, skru ned til medium varme og steg ca. 1 min. Tilsæt peberfrugt, ingefær og karry og steg videre 1 min.
  5. Tilføj timian, chili, bouillon, hakkede tomater, ris, 4 dl vand og lidt salt. Lad det koge op og læg kyllingestykkerne øverst. Læg låg på og stil gryden i ovnen i ca. 30 min. Hvis gryden ikke kan tåle at komme i ovnen hæld det da over i et ovnfast fad og dæk med stanniol.
  6. Servér jollof-rice og kylling rygende varm.