Jollof-rice med kylling
40-50
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Jollof-rice med kylling

Med vores 'Nem på 5'-retter kan du nyde velsmagende måltider, der kun kræver 5-10 minutters aktiv tilberedelsestid. Derefter passer retterne mere eller mindre sig selv, indtil de er klar til at blive serveret. Traditionel vestafrikansk ret, der er dejlig krydret og her lavet med kylling.

Ingredienser

Allergener

  Basisvarerne kan indeholde andre allergener

  Basisvarer

  • Salt
  • Olie

  Det skal du bruge

  Kyllingelårsteak
  350 g
  Rød peber
  2 stk
  Skalotteløg
  1 stk
  Hvidløg
  1 fed
  Ingefær
  ½ stk
  Rød chili
  ½ stk
  Karry
  1 pose
  Timian
  ¾ pose
  Hønsebouillon
  ½ pose
  Hakkede tomater
  ½ dåse
  Basmatiris
  135 g
  Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 637 kcal
  • Fedt 18 g
  • Kulhydrater 76 g
  • Protein 43 g
  Oplysninger om allergener

  Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

  Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Brun kyllingen af på begge sidder i lidt olie i en tykbundet gryde, gerne én, der kan tåle at komme i ovnen. Tag kyllingerne op, når de er brunet godt af og læg dem på en tallerken.
  3. Skyl peberfrugt og skær den i strimler. Pil løg og hak det groft. Pil hvidløg og hak det fint. Skræl ingefær og riv det. Skyl og hak chili groft.
  4. Kom løg og hvidløg i gryden, skru ned til medium varme og steg ca. 1 min. Tilsæt peberfrugt, ingefær og karry og steg videre 1 min.
  5. Tilføj timian, chili, bouillon, hakkede tomater, ris, 3 dl vand og lidt salt. Lad det koge op og læg kyllingestykkerne øverst. Læg låg på og stil gryden i ovnen i ca. 30 min. Hvis gryden ikke kan tåle at komme i ovnen hæld det da over i et ovnfast fad og dæk med stanniol.
  6. Servér jollof-rice og kylling rygende varm.