Tun tacos med friterede majs og salsa
25
4 dages holdbarhed

Tun tacos med friterede majs og salsa

De populære mexikanske tacos på en helt ny måde med tun, friterede majs, avocadocreme, salat og en dejlig mild tomat salsa. Lad hele familien lave deres egen taco ved bordet.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Sukker
  • Mel

Det skal du bruge

Rødløg
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Majskerner
140 g
Hvidløg solo
1 stk
Avocado
1 stk
Creme frisk
5 spsk
Spidskommen
1 tsk
Ketchup
1 pose
Balsamico rød
1 spsk
Tun i vand
170 g
Taco-skaller
6 stk
Hjertesalat
1 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 645 kcal
  • Fedt 29 g
  • Kulhydrater 62 g
  • Protein 33 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft). hvis du vil varme taco-skaller i ovnen
  2. Pil og hak løg og skær tomat i mindre tern.
  3. Bland tomat og ¼ hakket løg (gem resten til senere), ½ tsk salt, 1 tsk olie, lidt peber og skal og saft af ½ lime til salsaen.
  4. Hæld væden fra majsene. Bland majskernerne med 1 spsk mel. Varm olie op på en pande og steg majsene ved høj varme til de bliver sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. 
  5. Pil og hak hvidløg. Skær avocado over, fjern stenen i midten og skrab kødet ud af skallen med en ske. Mos eller blend det med 2 spsk creme frisk, lidt salt, ⅓ af det hakkede hvidløg og ½ tsk spidskommen (gem resten af begge dele til senere).
  6. Steg resten af de hakkede løg og hvidløg på en pande i lidt olie i 1 min. ved middelvarme. Tilsæt ½ tsk spidskommen, 1 spsk sukker, 1½ spsk ketchup og 1 spsk balsamico.
  7. Hæld væden fra tunen og tilsæt tunkødet til panden. Pres den sidste limesaft ud over blandingen og rør godt rundt. Stegt 3-4 min. og smag til med salt og peber.
  8. Varm 6 tacoskaller på en brødrister eller i ovnen i 3 - 5 min. Skyl salat og snit i mindre stykker.
  9. Servér de lune tacoskaller med tunblanding, tomatsalsa, avocadocreme, friterede majs, salat og resten af creme frisken.