Polpetiner med gulerødder, squash og mynte
40
2 dages holdbarhed

Polpetiner med gulerødder, squash og mynte

Italienske frikadeller med lækre saltbagte kartofler og grøntsager med den friske smag fra citron og mynte. Et hit hos hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Mel
  • Smør

Polpetiner med gulerødder

Kartofler
400 g
Hakket gris & kalv
300 g
Citron
½ stk
Solo hvidløg
⅓ stk
Mynte
1 drys
Gulerod
350 g
Squash
1 stk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 649 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 59 g
  • Protein 40 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Saltbagte kartofler: Tænd ovnen på 225 grader. Skyl kartoflerne og vend dem i 1 spsk groft salt. Bred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ca. 20-25 min. til de er møre og sprøde.
  2. Polpetiner: Rør kødet sammen med ½ tsk salt, ¼ tsk peber, fintrevet citronskal og presset hvidløg. Form farsen til 6 (9)* kugler, tryk dem let flade og vend dem i mel.
  3. Varm 1 spsk olie på en pande ved god varme. Brun polpetinerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 3 min. på hver side til de er gennemstegt. Læg polpetinerne på en tallerken og hold dem varme f.eks. under stanniol. Tør panden af med køkkenrulle.
  4. Skyl, tør og hak mynte. Skær citron i tynde skiver. Skræl gulerødder og skyl squash.
  5. Skær gulerødder og squash igennem på langs og derefter i skiver på skrå. Varm 5-10 g smør på panden ved god varme til det er gyldent, men ikke brunt. Svits gulerødderne i ca. 2 min. Tilsæt squash og svits i yderligere 2 min.
  6. Opløs bouillon i ½-¾ dl kogende vand. Kom bouillon på panden sammen med citronskiver TIP: brug lidt færre, hvis du ikke ønsker den skarpe smag, og hakket mynte. Kog videre til grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber og servér med polpetinerne.