Grøn hvedeotto med sprød kålsalat
30-40
Vegetar
4 dages holdbarhed

Grøn hvedeotto med sprød kålsalat

En dejlig vegetar ret med hvedekerner lavet a la risotto med både friskost og hård ost. Dertil en lækker sprød kålsalat og braiseret fennikel. Perfekt også til en kødfri dag!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Grøntsagsbouillon
1 pose
Løg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Hvedekerner (Gluten, Hvede)
125 g
Fennikel
1 stk
Citron
½ stk
Kålmix
100 g
Babyspinat
75 g
Tanelli ost (Mælk, Laktose)
2 pakke
Friskost (Mælk, Laktose)
75 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 561 kcal
  • Fedt 29 g
  • Kulhydrater 55 g
  • Protein 20 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Opløs bouillon i 6 dl kogende vand.
  2. Pil og hak løg og hvidløg og sautér det i olie i en tykbundet gryde ca. 1 min. til det er klart uden at have taget farve. Tilsæt hvedekerner, rør rundt og tilfør 2 dl bouillon. Lad det småsimre under omrøring uden låg.
  3. Del fennikel i 4 stykker og brun dem af i lidt olie i gryde. Hæld 1½ dl bouillon ved. Lad dem små simre i ca. 20 min. under låg.  
  4. Spæd løbende hvedekernerne op med 3 dl bouillon mere og lad den simre i alt i ca. 20-25 min. Tjek den efter 20 min. Den skal stadig have bid og være ret tyk.
  5. Riv citronskal og pres saften. Vend kålen med 1 spsk olie og halvdelen af citronsaften samt et drys groft salt.
  6. Skyl spinaten grundigt og blend den med en stavblender eller i en minihakker med 1 dl bouillon til en ensartet grøn masse.
  7. Riv osten og rør i hvedekernerne sammen med friskost, citronskal og -saft. Krydr med peber efter smag.
  8. Tag hvedeottoen af varmen og rør spinatmassen i lidt ad gangen, pas på ottoen ikke bliver for tynd. Sørg for at den ikke kommer i kog igen, da den så mister sin farve.
  9. Servér hvedeottoen med den braiserede fennikel og sprød kålsalat.