Bagt hvid fisk med græske kartofler og tzatziki
35
2 dages holdbarhed

Bagt hvid fisk med græske kartofler og tzatziki

De lækreste ovnbagte kartofler på græsk maner med oliven og en skøn smag og duft af oregano og friske citroner. Her serveres de sammen med ovnbagt fisk på dejlig tomat bund.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Citron
½ stk
Hvidløg solo
½ stk
Peberfrugt rød
1 stk
Herbes de Provence
1 tsk
Oliven
25 g
Agurk
½ stk
Græsk yoghurt
1 dl
Tomat
2 stk
Kullerfilet
300 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 494 kcal
  • Fedt: 16 g
  • Kulhydrater: 51 g
  • Protein: 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Fisken har været frosset og må ikke genindfryses. Opbevar ved 2 grader.

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Halvér kartoflerne og læg dem i et stort, smurt ovnfast fad.
  2. Pres saft af ¼ citron over kartoflerne og skær den anden kvarte citron i tern . Pil og pres ½ hvidløg. Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær i grove stykker.
  3. Bland citrontern, peberfrugt, halvdelen af det pressede hvidløg, ½ tsk herbes de provence, 1 spsk olie, 25 g oliven, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet. Bag det i ovnen 25 min.
  4. Tzatziki: Skyl agurk, riv groft og pres saften let ud med hænderne. Rør revet agurk og resten af det pressede hvidløg i 1 dl yoghurt og smag til med salt og peber. Sæt tzatzikien i køleskabet til den skal bruges.
  5. Skyl tomater og skær i skiver. Læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olie. Skær fisken i 4x4 cm stykker og læg oven på tomaterne. Dryp fisken med lidt olie, krydr med salt og peber og drys med ½ tsk herbes de provence.
  6. Bag fisken i ovnen samme med kartoflerne de sidste 8-10 min.
  7. Servér fisk og kartofler sammen med tzatziki.