Vegetarisk moussaka med linser og tomatsalat
40-50
Vegetar
4 dages holdbarhed

Vegetarisk moussaka med linser og tomatsalat

En vegetarisk version af den græske klassiker, med auberginer, tomater, kartofler og ost.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Aubergine
1 stk
Bagekartoffel
1 stk
Løg
½ stk
Hvidløg
½ fed
Urte kryddermix
1 pakke
Grøntsagsbouillon
½ pose
Hakkede tomater
1 dåse
Røde linser
½ dl
Bechamelsauce (Mælk, Laktose)
1 pose
Revet ost (Mælk, Laktose)
100 g
Cherrytomater
125 g
Salatmix Napolitana
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 661 kcal
  • Fedt 26 g
  • Kulhydrater 75 g
  • Protein 31 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 175°C. (Varmluft)
  2. Aubergine: Fjern top og bund af aubergine og skær i 1 cm tykke skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag dem i ca. 20 min.
  3. Kartofler: Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver. Kog skiverne i en smule vand ca. 10 min.
  4. Tomatsauce: Pil og hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med lidt olie og steg løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt bouillon, hakket tomat, urte kryddermix, linser og 1 dl vand. Kog det hele under låg i ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
  5. Moussaka: Fordel aubergine i bunden af et ildfast fad og fordel saucen over. Læg kartoflerne i lag ovenpå og hæld bechamelsauce på. Drys til slut med revet ost og bag moussaka i ovnen i ca. 15 min. til osten har fået lidt farve.
  6. Tomatsalat: Del tomaterne i halve og bland dem i salaten. Kom lidt olivenolie og salt på og servér til moussaka'en.