Köfte af okse med tomatbulgur og stegt peberfrugtsauce
30
4 dages holdbarhed

Köfte af okse med tomatbulgur og stegt peberfrugtsauce

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Rød peber
1 stk
Rødløg
½ stk
Skalotteløg
1 stk
Solo hvidløg
1 stk
Tomatpuré
2 spsk
Hønsebouillon (Selleri)
½ terning
Bulgur (Gluten, Hvede)
175 g
Løg
½ stk
Hakket oksekød
300 g
Spidskommen
½ spsk
Paprika
¼ spsk
Rasp
15 g
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
½ spsk
Honning
¼ spsk
Sambal oelek
¼ tsk
Salatmix Napolitana
75 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 754 kcal
  • Fedt 24 g
  • Kulhydrater 87 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C.
  2. Fri peberfrugterne for kerner og skær dem i grove både. Skræl rødløg og skær dem ligeledes i både. Peberfrugter og rødløg kommes på en ovnplade med bagepapir, de blandes med ¼ spsk. olivenolie og fordeles på pladen. Det kommes i ovnen og bages i ca. 18 min, sæt gerne grill på ovnen de sidste minuter hvis de ikke har fået farve. 
  3. Skræl skalotteløg og hak det fint. Varm en kasserolle op med lidt olie. Kom skalotteløg, pres ¼ hvidløg og 1½ spsk. tomatpure op i kasserollen og steg det i 3 min. på middel varme. Tilsæt 3½ dl vand og bouillon kog det op. Hæld 175g bulgur i og lad det små simre i ca. 12 min med låg på.
  4. Skræl løg og riv det groft på et rivejern. Bland oksekød med ½ presset hvidløg, revet løg, ½ tsk. salt, spidskommen, paprika , 1 spsk. rasp, 1 spsk. tomatpure, 1 spsk. vand. Rør det hele godt sammen og form 4 aflange bøffer. Varm en stegepande op med lidt olie, steg dem i ca. 4 min. på hver side eller til de har en kernetemperatur på min. 75°C. 
  5. I en blenderkop blandes de bagte grøntsager med ¼ spsk. olivenolie, hvidvinseddike, honning, sambal oelek, ¼ presset hvidløg blendes og smages til med salt og peber.    
  6. Server köfte med peberfrugtsauce, bulgur og salat.