Klassisk biksemad med spejlæg og rødbede
20
4 dages holdbarhed

Klassisk biksemad med spejlæg og rødbede

En god gammel klassiker dog her i en rigtig dejlig og nem udgave. Kødet er blevet sous vide, så det er dejlig mørt og hurtigt at tilberede. Anrettes med spejlæg, rødbeder og rugbrød og så er der serveret.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • sennep,
  • byg,
  • hvede,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Oksesteg af tykkam
275 g
Løg
1 stk
Kartofler på glas
680 glas
Æg (Æg)
2 stk
Worcestershire sauce (Sennep)
2 spsk
Brød (Byg, Hvede, Rug)
2 stk
Kruspersille
1 drys
Rødbeder i tern
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 791 kcal
  • Fedt 28 g
  • Kulhydrater 89 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skær kødet i mindre tern ca. 1½ x 1½ cm. Pil løg og skær det i små tern.
  2. Hæld væden fra kartoflerne, skyl dem kort i koldt vand og tør dem.
  3. Varm olie på en pande, gerne slip-let. Steg løgene ved middelvarme til de er bløde og klare ca. 2 min.
  4. Kom kartoflerne på panden og steg dem med så de får lidt stegeskorpe ca. 4 min. Skru evt. lidt op for varmen, men pas på løgene ikke branker. TIP: Kartoflerne kan skæres i tern på samme størrelse som kødet.
  5. Tilsæt kødet og steg videre 4 min. så det hele er gennemvarmt. Varm imens en anden pande op med lidt olie. Slå æggene ud på panden og steg dem. TIP: Du kan evt. vende dem, når de er blevet faste og stege dem let på den anden side også.
  6. Vend 2 spsk worcestershire/engelsk sauce i biksemaden og krydr med salt og peber. Skru ned og lad stå til æggene er tilberedte. Rist rugbrødet.
  7. Skyl, tør og hak persillen.
  8. Læg spejlæggene ovenpå biksemaden, drys med persille og servér med rødbede og ristet rugbrød.