Marokkansk grøntsagstagine med dadler og couscous
35
Vegetar
5 dages holdbarhed

Marokkansk grøntsagstagine med dadler og couscous

Fyldig og velsmagende vegetarret med masser af grøntsager, varme krydderier, soltørrede dadler og couscous inspireret af det marokkanske køkken.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Rødløg
1 stk
Gulerod
200 g
Pastinak/persillerod
200 g
Ras el hanout
1½ spsk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
1 terning
Squash
½ stk
Rød peber
1 stk
Honning
1 spsk
Citron
½ stk
Couscous (Gluten, Hvede)
150 g
Soltørrede dadler
6 stk
Hakkede mandler
2 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 714 kcal
  • Fedt 11 g
  • Kulhydrater 136 g
  • Protein 18 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løg, halver og skær i tynde både. Skræl gulerødder og pastinak og skær dem i grove stykker 3x3 cm.
  2. Varm olie op i en gryde. Steg løgene ved middel varme sammen med 1½ spsk krydderi ca. 2-3 minutter så de bliver lidt bløde og tager lidt farve. Kog vand til bouillon. Opløs terningen i 5 dl kogende vand.
  3. Skyl squash og brug den halve. Flæk på langs og skær i 3 cm skiver. Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær i store stykker.
  4. Hæld alle grøntsagerne i gryden og vend godt rundt. Tilsæt 1 spsk honning, riv citronskal af ½ citron ned i gryden, tilsæt 1 spsk citronsaft, 1 tsk salt og ½ tsk peber, 1 dl bouillon og vend godt rundt. Lad det simre under låg for svag varme i 20 minutter.
  5. Hæld 150 g couscous i en skål og tilsæt 4 dl bouillon. Læg en tallerken over og lad det trække til resten af retten er klar.
  6. Del dadlerne, fjern stenen og hak dem groft. Tilsæt halvdelen til taginen de sidste 10 minutter.
  7. Tjek at grøntsagerne er møre og kogt lidt ud. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Top taginen med resten af dadlerne og de hakkede mandler og servér med couscous.