5 dages holdbarhed
Bowl med kylling, quinoa og auberginepuré
Ny opskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Her får du glaserede kylling, lækkert tilberedte grøntsager og en cremet aubergine puré.
Her får du glaserede kylling, lækkert tilberedte grøntsager og en cremet aubergine puré.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Soja·
- Sesamfrø·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Quinoa-mix
1½ pose
Aubergine
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Gulerod
200 g
Agurk
½ stk
Æbleeddike
1 spsk
Kyllingebryst
280 g
Sojasauce
2 spsk
Tahin
1 tsk
Sumak
½ tsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 576 kcal
- Fedt:
- 22 g
- Kulhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 45 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Sæt 1½ dl quinoa over med 3 dl vand tilsat ½ tsk salt. Kog i 12 minutter. Sluk og lad stå på eftervarmen ca. 3 min.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær aubergine i tern og læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med hvidløg med skal . Bag det i ovnen ca. 18 min.
Skræl og skær gulerødderne i stave ca. 1x5 cm. Kom 1 spsk olie eller 10 g smør på panden og steg gulerodsstavene til de får lidt farve. Kom 2 spsk vand ved og damp dem i ca. 2 min, de skal kun akkurat være møre. Smag til med salt og peber og sæt til side.
Skyl agurk og skær den i tern og kom dem i en skål. Tilsæt 1 spsk æbleeddike og ½ tsk salt og lad det trække indtil servering.
Skær kyllingen i strimler og steg dem hårdt af i en lille smule olie på en pande i ca. 2 min. Når de har fået stegeskorpe tilsættes 2 spsk soja og 2 spsk vand. Skru ned og lad sojaen glasere strimlerne i yderligere 2-3 min. Hold det lunt til servering.
Blend aubergine og bagt hvidløg (uden skal) med 1 tsk tahin, ½ spsk olie, ½ tsk salt, ¼ tsk peber og evt. lidt vand til en passende cremet konsistens.
Fordel quinoa i midten af et stort fad med kant / bowl og læg de forskellige ting rundt om. Drys quinoaen med ½ tsk sumac.
Håber maden smager!