Stegt kyllingebryst med ristet gulerodscreme og rucola
25-35
4 dages holdbarhed

Stegt kyllingebryst med ristet gulerodscreme og rucola

Denne ret giver et frisk pust til kyllingebrystet af citron som passer rigtig godt til den cremede gulerodspuré. Serveres med ovnstegte kartofler.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Gulerod
2 stk
Rødløg
½ stk
Estragon, frisk
⅓ pose
Citron
½ stk
Kyllingebryst
280 g
Rød peber
1 stk
Rucola salat
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 445 kcal
  • Fedt 11 g
  • Kulhydrater 47 g
  • Protein 40 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Brug gerne stegeskyen fra panden som ekstra dyppelse

  1. Tænd ovnen og varm op til 225°C.
  2. Bagte kartofler: Del kartoflerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bland med lidt olie, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.
  3. Ristede gulerødder: Skræl og skær gulerødderne i grove stykker. Skær rødløg i skiver. Læg begge del på en anden bageplade og bag i ovnen i ca. 15-18 min. til gulerødderne er møre.
  4. Stegt kyllingebryst: Skyl og riv skallen på citronen fint. Del kyllingebrysterne på den lange led. Varm en pande op med lidt olie. Steg kyllingebrysterne ca. 4 min. på hver side til de er gennemstegt. Krydr med citronskal, salt og peber. Gem panden.
  5. Lynstegt peberfrugt: Rens peberfrugt mens kyllingen steger og skær i strimler. Kom evt. lidt mere olie på panden og steg dem ved høj varme 1-2 min. og rør jævnligt rundt i dem.
  6. Ristet gulerodscreme: Skyl og pluk bladene af estragonen. Kom dem i en skål sammen med de bagte gulerødder og løg. Tilsæt 1 spsk smør, ½ spsk citronsaft og 2 spsk vand og blend med en stavblender til en jævn masse. Smag til med salt og peber.
  7. Skær resten af citronen i både. Servér citronstegt kylling med bagte kartofler, gulerodscreme og citronbåde. Top med rucola.